Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας άνοιξε η αυλαία της δίκης για την υπόθεση της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, στο γραφείο του στο κέντρο της Αθήνας, τον Οκτώβριο του 2017. Η δικαστική αίθουσα ήταν ασφυκτικά γεμάτη από δικηγόρους, συναδέλφους του άτυχου ποινικολόγου, οι οποίοι στέκονται στο πλευρό της οικογένειας μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του.

Στα έδρανα της πολιτικής αγωγής, μεταξύ άλλων, οι Μάκης Βορίδης, Ελίζα Βόζενμπεργκ και Βασίλης Αλεξανδρής.

Στο εδώλιο κάθισαν δύο από τους συνολικά πέντε κατηγορούμενους στην υπόθεση. Ο ένας από τους κατηγορούμενους φυγοδικεί ενώ οι δύο -μεταξύ αυτών και ο φερόμενος ως φυσικός αυτουργός- με επιστολή τους στο δικαστήριο δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν να εμφανιστούν και θα εκπροσωπηθούν από συνήγορο.

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο μετήχθη φορώντας χειροπέδες και ο Αριστείδης Φλώρος ο οποίος έχει κληθεί ως μάρτυρας, καθώς η υπόθεση Ζαφειρόπουλου φέρεται να συνδέεται με αυτή της «Energa» και την απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου, Γιώργου Αντωνόπουλου, ο οποίος επίσης ήταν σήμερα στο δικαστήριο.

Η δίκη διεκόπη για τις 27 Σεπτεμβρίου 2018, προκειμένου να ενημερωθεί για το περιεχόμενο της δικογραφίας ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης τον οποίο διόρισε το δικαστήριο.

Λίγο πριν τη διακοπή της δίκης, οι συνήγοροι υπεράσπισης υπέβαλαν αίτημα, προκειμένου να κληθούν ως μάρτυρες κρατούμενοι ενώ παράλληλα τέθηκε ζήτημα για την κράτηση των κατηγορουμένων στη ΓΑΔΑ. «Κάνουν απεργία πείνας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συνθήκες κράτησης», είπε συνήγορος υπεράσπισης στο δικαστήριο, το οποίο δήλωσε αναρμόδιο. «Σιγά μην πάθουν τίποτα», σχολίασαν από το ακροατήριο.