Κακουργηματική δίωξη εναντίον αντιπρύτανη του ΑΤΕΙ-Θ

Διώξεις ασκήθηκαν και εις βάρος δύο συγγενικών του προσώπων και μίας υπαλλήλου του Ιδρύματος


ΚΟΙΝΩΝΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
19:37
14/06/2018
Κακουργηματική δίωξη εναντίον αντιπρύτανη του ΑΤΕΙ-Θ
6
loading

Ποινική δίωξη για κακουργηματική απιστία στην υπηρεσία ασκήθηκε εις βάρος του σημερινού αντιπρύτανη του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙ-Θ) Κωνσταντίνου Βαρσαμίδη, ύστερα από έρευνα για συνεχείς απουσίες υπαλλήλων του Ιδρύματος από την εργασία τους. Κατηγορίες απαγγέλθηκαν, επίσης, κατά συγγενικών του προσώπων, πρώτου βαθμού, και μίας υπαλλήλου του ΑΤΕΙ-Θ, που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Η παραπάνω δίωξη κατά του αντιπρύτανη αφορά την περίοδο 2012-2017, διάστημα κατά το οποίο κατείχε το αξίωμα του προέδρου του Ιδρύματος, ενώ συνδέεται με έρευνα που διενήργησε το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ), κατόπιν σχετικών καταγγελιών. Ανάμεσα στους υπαλλήλους που καταγγέλθηκε ότι απουσίαζαν για μεγάλο χρονικό διάστημα από την υπηρεσία τους και πληρώνονταν κανονικά τους μισθούς τους, συγκαταλέγονταν η σύζυγος και η κόρη του πρώην προέδρου.

Επιθεωρητές του ΣΕΕΔΔ πραγματοποίησαν ελέγχους στο ΑΤΕΙ-Θ , κάνοντας «φύλλο και φτερό» τα παρουσιολόγια των εργαζομένων, τους εσωτερικούς κανονισμούς του Ιδρύματος, όπως επίσης πλήθος αποφάσεων ορισμού ή ανάθεσης καθηκόντων υπαλλήλων σε νευραλγικές θέσεις κ.ά.

Η πορισματική έκθεση που συνέταξαν οι ελεγκτές και εστάλη στον εισαγγελέα αντιμετώπισης εγκλημάτων διαφθοράς Β. Ελλάδος, φαίνεται πως επιβεβαίωνε τις προηγούμενες καταγγελίες. Στην έκθεση περιγράφονται παραποιήσεις και αταξίες στις σχετιζόμενες με την πιστοποίηση της παρουσίας υπαλλήλων διαδικασίες, ενώ στο "κάδρο" των ελεγκτών βρέθηκαν, εκτός από τον πρώην πρόεδρο, τόσο τα δύο συγγενικά του πρόσωπα, όσο και μία υψηλόβαθμη υπάλληλος του τμήματος μισθοδοσίας του Ιδρύματος κατά την επίμαχη περίοδο.

Μελετώντας το πόρισμα ο εισαγγελέας Εφετών, Αχιλλέας Ζήσης, παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος των συνολικά τεσσάρων εμπλεκόμενων προσώπων. Εκτός από τον νυν αντιπρύτανη του ΑΤΕΙ-Θ, η ίδια δίωξη ασκήθηκε κατά της τότε προϊσταμένης μισθοδοσίας του Ιδρύματος, ενώ η σύζυγος και η κόρη του πρώτου αντιμετωπίζουν την πράξη της ηθικής αυτουργίας στην υπηρεσιακή απιστία.

Σύμφωνα με το πόρισμα και όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η κατηγορία (που είναι με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου) αφορά σε μισθούς συνολικού ύψους 330.000 ευρώ που κατηγορούνται ότι εισέπραξαν το υπό έρευνα διάστημα οι δύο γυναίκες. Η δικογραφία βρίσκεται στα χέρια ειδικού ανακριτή διαφθοράς.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar Μητσος Ρέθυμνο

  Ξεφτίλα και ντροπή και μετά σου λέει δεν έχει αξιοπιστία η ελληνική εκπαίδευση εμ πως να έχει με Αυτά τα ξεφτιλικια , να ζητήσουν τα χρήματα Όλα πίσω μόνο τότε θα υπάρξει δικαίωση Επιστροφή μισθών και απόλυση καθώς και αφαίρεση των ενσήμων

 2. avatar καλή αρχή

  Στο μπλέ ΑΤΕΙ-Θ, αν γίνει και οικονομικός έλεγχος, θα βγούνε μαργαριτάρια. Κάποιοι χτίσανε σπίτια με τα χρήματα του Έλληνα φορολογομένου.

 3. avatar Να μη βρει ο παππάς να θάψει

  Και φαντάσου όλα αυτά τα χρονια ξυσιματος να μετρήσουν και ως συνταξιμα! Οποία πέτρα κι αν σηκώσεις στο δημόσιο..... Μόνο ξεφτίλα και ντροπή θα βρεις. Εδώ στην Ελβιζ στο πλατύ, όλοι οι υπάλληλοι απολύονταν μια μέρα πριν βγουν στην σύνταξη και έτσι παίρναν και αποζημίωση απόλυσης και εφάπαξ!!!! Και δεν έχει ανοίξει ούτε ρουθουνι.....ακόμα 🙂

 4. avatar Προφανώς δεν είναι Συριζαίος!

  Οι Συριζαίοι δεν διώκονται σε καμμία περίπτωση ! Μάλιστα και κακουργήματα να έχουν διαπράξει, και στη φυλακή να βρίσκονται απελευθερώνονται ! Οι νόμοι ισχύουν μόνο για τους μη Συριζαίους! Τα δικά μας Συριζόπαιδα , τα έχουμε στα όπα όπα !

  1. avatar Τι να πω;

   οχι δεν ειναι συριζαιοι ειναι απο τους αλλους τους άριστους που μενουν Ευρώπη και δεν προδίδουν την Μακεδονία αλλα τη λενε ΠΓΔ Μακεδονία.
   Αυτοι που καταντησαν τοοοοοσα χρονια το δημοσιο τσιφλικι τους
   Αριστεία μεγαλεεεεε

 5. avatar Φρεσκομπανιαρησμενος

  2291 ευρο για κάθε «κυρία» το μήνα να κάθεται σπίτι .. γιατί και που θα δούλευαν να μου πεις τι παραπάνω θα έκαναν ...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει