Εξηγήσεις ενώπιον της δικαιοσύνης, για βαρύτατα αδικήματα, καλούνται να δώσουν οι συλληφθέντες ως μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης για την υπόθεση των επιθέσεων σε χώρους αντιεξουσιαστών και μεταναστών οι οποίοι οδηγήθηκαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Οι επτά από τους συνολικά 11 κατηγορούμενους φέρονται ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης αλλά ο ανακριτής είναι εκείνος ο οποίος θα αξιολογήσει το βαθμό συμμετοχής τους στις ενέργειες που τους αποδίδονται από τις αρμόδιες αρχές.

Η εισαγγελέας Πρωτοδικών άσκησε εναντίον των κατηγορουμένων ποινική δίωξη, κατά περίπτωση, μεταξύ άλλων για διεύθυνση, ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη κακουργημάτων, εμπρησμό, έκρηξη, διακεκριμένη κατοχή εκρηκτικών και οπλοκατοχή, σε βαθμό πλημμελήματος. Σύμφωνα με την αστυνομία, τα τέσσερα κακουργήματα αφορούν στους επτά κατηγορούμενους ενώ τα πλημμελήματα τους υπόλοιπους τέσσερις, μεταξύ των οποίων και ένας ανήλικος.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους και ένας 30χρονος δικηγόρος από τον Πειραιά, ο οποίος εμφανίζεται από τις αρχές να είχε ρόλο ιδεολογικού καθοδηγητή κάτι που ο ίδιος αρνήθηκε ενώπιον της εισαγγελέως.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος των κατηγορούμενων  συμπεριλαμβάνονται οι ομολογίες δυο νεαρών για συμμετοχή σε μεμονωμένες πράξεις, ωστόσο, όταν βρέθηκαν στο εισαγγελικό γραφείο  φέρονται να ανακάλεσαν όσα ισχυρίστηκαν προανακριτικά.