Εκτός φυλακής θα βρεθεί σήμερα, για πρώτη φορά, και για 48 ώρες ο καταδικασμένος σε έντεκα φορές ισόβια για την υπόθεση της 17Ν, Δημήτρης Κουφοντίνας.

Το ηγετικό στέλεχος της 17 Νοέμβρη, ζήτησε 48ωρη άδεια από το αρμόδιο συμβούλιο της φυλακής στο οποίο συμμετέχει και εισαγγελικός λειτουργός και σύμφωνα με πληροφορίες, το αίτημα του έγινε δεκτό.

Έτσι, δεκαπέντε χρόνια μετά την παράδοση του στις διωκτικές αρχές ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τη δράση της 17 Νοέμβρη, εκτός απροόπτου, θα περάσει για πρώτη φορά την πόρτα των φυλακών Κορυδαλλού, πιθανότατα εντός της ημέρας.

Στο άκουσμα της είδησης για την άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα υπήρξε θύελλα πολιτικών αντιδράσεων με πρώτο τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε αδιανόητη την άδεια που χορηγήθηκε στον Δημήτρη Κουφοντίνα. Η δήλωση του προέδρου της ΝΔ αναφέρει: «Οποιαδήποτε άδεια στον Κουφοντίνα είναι αδιανόητη. Όχι μόνο για τις απεχθείς πράξεις του που στρέφονταν κατά της Δημοκρατίας, αλλά και γιατί δεν έχει εκφράσει ποτέ καμία μεταμέλεια γι’ αυτές και παραμένει ιδεολογικός καθοδηγητής της νέας γενιάς τρομοκρατών».

Η Ντόρα Μπακογιάννη από την πλευρά της εξέφρασε την έκπληξη της για το ενδεχόμενο να λάβει άδεια από τις φυλακές ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Τε ανάρτησή της στο twitter, η κα Μπακογιάννη δηλώνει άναυδη με αυτή την απόφαση στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, και καλεί όπως λέει, «τους λαλίστατους της κυβέρνησης» να πάρουν θέση για το θέμα.

«Πώς είναι δυνατόν να δίνουν άδεια στο πιστόλι της 17 Νοέμβρη; Ο κ. Κουφοντίνας θα γυρίζει αύριο στην Αθήνα ελεύθερος; Τον θεωρώ επικίνδυνο τον κ. Κουφοντίνα. Ποιός θα μας δώσει εγγυήσεις όταν θα κυκλοφορεί για δύο ημέρες ελεύθερος;» διερωτάται

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ και δικηγόρος Ελίζα Βόζενμπεργκ επισήμανε: «Αμετανόητος δολοφόνος δεν νοείται εκτός φυλακής, κανένας!» Αναρωτήθηκε μάλιστα, με τις αναρτήσεις της στο twitter, αν μπορεί ο Κουφοντίνας να δει έξοδο από τις φυλακές με 11 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Μάκης Βορίδης. «Κάτι ακούω για άδεια στον Κουφοντίνα. Φαίνεται ότι ξεχάστηκαν τα 11 φορές ισόβια. Αδιανόητο» έγραψε ο Μάκης Βοριδης.

Επίθεση σε Μητσοτάκη από τον γιο του Κουφοντίνα

Ο γιος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Έκτωρ Κουφοντίνας με αφορμή την είδηση ότι ο πατέρας του θα λάβει για πρώτη φορά άδεια από τις φυλακές, επισημαίνει ότι «οι μάσκες έπεσαν» και υποστηρίζει ότι με την απόφαση για την άδεια του πατέρα του εφαρμόσθηκε ο νόμος.

Η ανάρτηση του Έκτωρ Κουφοντίνας αναφέρει:  «Πέφτουν οι μάσκες λοιπόν. Βλέπουμε ποιοι παρενέβαιναν στη Δικαιοσύνη που αρνιόταν το δικαίωμα στην άδεια εδώ και 8 χρόνια, παραβιάζοντας κατάφωρα και συστηματικά τον νόμο, ζητώντας επίμονα μια δήλωση αποκήρυξης. Σήμερα δεν έγινε τίποτε άλλο από το πιο απλό και αυτονόητο: Εφαρμόστηκε ο νόμος. Ο ισχύον νόμος. Ο αστικός νόμος. Έστω και με καθυστέρηση 8 ετών. Το μόνο που είναι “αδιανόητο” κ. Μητσοτάκη είναι το θράσος σου. Μια λέξη μόνο: Siemens».