Με τις τράπεζες να ζητούν την άρση της προσωρινής διαταγής με την οποία αποδεσμεύτηκε ένας συγκεκριμένος λογαριασμός, προκειμένου να εξασφαλιστούν τα έξοδα για τη λειτουργία των εντύπων του ΔΟΛ καθώς και η μισθοδοσία των εργαζομένων ξεκίνησε η συζήτηση ενώπιον του Πρωτοδικείου της αίτησης για να τεθεί ο Οργανισμός σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης.

Στο δικαστήριο βρέθηκαν πολλοί εργαζόμενοι οι οποίοι είναι απλήρωτοι εδώ και 7 μήνες και μέσω των νομικών τους παραστατών επιχειρηματολόγησαν κατά του αιτήματος των τραπεζών Αlpha, Εθνική, Eurobank και Πειραιώς. Μάλιστα, οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ άσκησαν παρεμβάσεις μέσω των συνδικαλιστικών τους σωματείων.

«Αυτός ο λογαριασμός είναι η πνοή της επιχείρησης που λειτουργεί», τόνισε χαρακτηριστικά ο πληρεξούσιος δικηγόρος του ΔΟΛ Νίκος Πιμπλής ενώ ο πρώην πρόεδρος του ΔΣΑ και πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, ο οποίος εκπροσώπησε του εργαζομένους επισήμανε ότι «βασικός άξονας του «νόμου Δένδια», που αφορά το καθεστώς ειδικής διαχείρισης, είναι να μην υποστεί ζημία και να μην μειωθεί η αξία της επιχείρησης. Γι’ αυτό είναι αναγκαίο να μείνουν ανοιχτές οι εφημερίδες». Υπέρ της διατήρησης του ανοιχτού λογαριασμού τάχθηκαν και οι δικηγόροι των Σωματείων τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι το άνοιγμα του συγκεκριμένου λογαριασμού αποτελεί την καλύτερη υπεράσπιση των
συμφερόντων των τραπεζών, παρά τα περί αντιθέτου λεγόμενα από τη δική τους πλευρά.

Τελικά, η πρόεδρος του δικαστηρίου αποφάσισε να διατηρηθεί η ισχύς της προσωρινής διαταγής μέχρι την έκδοση της απόφασης της η οποία αναμένεται τις επόμενες ημέρες. Στην πράξη αυτό σημαίνει πως μέχρι τότε ο επίμαχος λογαριασμός παραμένει ανοιχτός καλύπτοντας τα έξοδα λειτουργίας της επιχείρησης και την καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων.