Την παραδειγματική τιμωρία του δράστη ζητά η οικογένεια του Δημήτρη Γραικού, του κτηνοτρόφου που δολοφονήθηκε πριν από δυόμισι χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Ο αδελφός του θύματος μίλησε για την υπόθεση, για την οποία είπε: «Κοντεύαμε να τρελαθούμε».

Όπως είπε μέσω του ΑΝΤ1, μια από τις αγωνίες της οικογένειάς του ήταν ότι μπορεί «να πεθαίναμε κι εμείς και δεν θα τον βρίσκαμε. Οπωσδήποτε ησυχάσαμε».

Όπως είπε, από την πρώτη στιγμή που συνάντησε τον έμπορο κρεάτων, που κατηγορείται για τη δολοφονία, ένιωσε ότι κάτι κρύβει. «Όχι μόνο εμένα κορόιδεψε, όλη την κοινωνία. Είχα το ένστικτό μου. Πήγα κι εγώ μέχρι τη μονάδα του. Θαμμένος ήταν εκεί δίπλα ο αδελφός μου και ο κύριος μας έπαιζε θέατρο», σημείωσε.

Για να προσθέσει: «Πώς κοιμόταν αυτός ο άνθρωπος; Δεν είχε τύψεις; Άραγε, τι καρδιά έχει;», ενώ στο ρεπορτάζ τονίζεται ότι η οικογένειά του ζητά την τιμωρία του δράστη.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις της συζύγου του Δημήτρη Γραικού, όπου για όσους συνέχισαν να ερευνούν την υπόθεση, καταλήγοντας σε αποτέλεσμα, είπε: «Έδωσαν την ψυχή τους δυόμισι χρόνια, για να βρουν τον σύζυγό μου. Εγώ ήξερα ότι δεν έχει κλείσει ποτέ αυτή η υπόθεση. Δεν θα την έκλειναν ποτέ ένα δεν μάθαιναν τι έχει γίνει ο Γραικός».

Οι οικείοι του εκλιπόντα περιμένουν την απολογία του κατηγορούμενου στον ανακριτή, ώστε να μάθουν όλες τις λεπτομέρειες για τις τελευταίες δραματικές στιγμές του ανθρώπου που κόπηκε το νήμα της ζωής του στα 59 του χρόνια.