Αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη βρίσκονται δύο νεαροί Ρομά του Μενιδίου, για τον θάνατο του 11χρονου Μάριου το 2017, ο οποίος έπεσε νεκρός από άσκοπο πυροβολισμό την ώρα της σχολικής εορτής.

Όπως αναφέρει η «Real News» και μετέδωσε ο ΑΝΤ1, οι δύο νεαροί άνδρες είχαν κληθεί σε ανάκριση αλλά δεν υπήρχαν στοιχεία που «έδεναν» την υπόθεση ωστόσο πλέον καλούνται να λογοδοτήσουν για κακουργηματική ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο και απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο.

Μετά από τα στοιχεία που συνέλεξαν οι Αρχές, η μοιραία σφαίρα βγήκε από το όπλο του ενός από τους δύο κατηγορουμένους.

Αμφοτεροι έχουν απολογηθεί στον ανακριτή αλλά αρνήθηκαν κάθε ανάμειξή τους.

Συχνό φαινόμενο οι άσκοποι πυροβολισμοί στο Μενίδι

Στη συγκεκριμένη περιοχή συχνά γίνονται καταγγελίες από κατοίκους για άσκοπους πυροβολισμούς.

Τις ημέρες, μάλιστα, που συμπληρώνονταν τέσσερα χρόνια από τον θάνατο τού 11χρονου, το 2021, πάλι εντοπίστηκαν κοντά στο σχολείο βολίδες. Με τον πατέρα του να ζητά από τις αρχές να δώσουν ένα τέλος σε αυτό το φαινόμενο.

Στα τέλη του περασμένου Απριλίου είχαν βρεθεί βολίδες στο σχολείο, όπου έχασε τη ζωή του ο Μάριος.

Τώρα η οικογένεια του11χρονου μιλά για μία ευχάριστη εξέλιξη και όλοι ελπίζουν ότι και οι ένοχοι θα λογοδοτήσουν και ταυτόχρονα θα σταματήσει το φαινόμενο.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται –σύμφωνα με πληροφορίες– η απόφαση τού αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου, προκειμένου οι δύο κατηγορούμενοι να παραπεμφθούν σε δίκη.