Μια περίεργη υπόθεση στην οποία εμπλέκονται τέσσερις αλλοδαποί διερευνά το λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

Όλα ξεκίνησαν προχθές Τρίτη, στη θαλάσσια περιοχή Αγίου Στεφάνου στο Μανταμάδο της βορειοανατολικής Λέσβου, όταν, στο πλαίσιο περιπολίας στελεχών του λιμεναρχείου Μυτιλήνης, εντοπίστηκε ταχύπλοο σκάφος προερχόμενο από την Τουρκία, να προσεγγίζει με μεγάλη ταχύτητα τις ακτές και να αποβιβάζει στην ξηρά δύο άτομα. Στη συνέχεια αναχώρησε με μεγάλη ταχύτητα προς τα έναντι τουρκικά παράλια.

Την ίδια ώρα στην ακτή έφθασε από ξηράς Ι.Χ. αυτοκίνητο με δύο επιβαίνοντες, το οποίο, παρέλαβε τους δυο αποβιβασθέντες και απομακρύνθηκε αναπτύσσοντας ταχύτητα. Ακολούθησε καταδίωξη και τελικά το καταδιωκόμενο αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε. Συνελήφθησαν ο 33χρονος οδηγός του αυτοκινήτου ο οποίος μάλιστα φορούσε καταδυτική στολή και ο 35χρονος συνοδηγός, οι οποίοι κατηγορούνται ως διακινητές. Επίσης συνελήφθησαν οι δύο αποβιβασθέντες από το σκάφος, ηλικίας 29 και 33 ετών, οι οποίοι καθόταν στο πίσω μέρος του οχήματος.

Όπως αποδείχθηκε στην προδικασία και ανακοινώθηκε από το Λιμενικό Σώμα, και οι τέσσερις είναι αλλοδαποί. Οι δυο κατηγορούμενοι ως διακινητές είχαν μπει από τον Έβρο και διέθεταν μάλιστα τρίπτυχα καταγραφής. Στη συνέχεια ήλθαν στη Μυτιλήνη όπου και νοίκιασαν σπίτια στη περιοχή της πόλης της Μυτιλήνης και στην περιοχή της Θερμής.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το αυτοκίνητο, καταδυτικός εξοπλισμός, μία φωτογραφική μηχανή, έξι κινητά τηλέφωνα καθώς και πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο που διέθετε ο ένας από τους δυο μεταφερθέντες. Οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται.