Το Αυτόφωτο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης ενός έτους με 3ετή αναστολή έναν 20χρονο Γερμανό τουρίστα το μεσημέρι της Δευτέρας (21/8) για εμπρησμό.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα dimokratiki.gr, ο νεαρός συνελήφθη τα ξημερώματα της Δευτέρας από ανακριτικούς υπαλλήλους της πυροσβεστικής για φωτιά που προκάλεσε σε καλαμιές κοντά σε ξενοδοχείο στην περιοχή των Φανών.

Η δράση του 20χρονου έγινε αντιληπτή από τους υπαλλήλους του ξενοδοχείου οι οποίοι κάλεσαν την πυροσβεστική που έσπευσε άμεσα στο σημείο κι έσβησε τη φωτιά προτού εκείνη πάρει διαστάσεις. Έπειτα, το προσωπικό του θέρετρου φέρεται να υπέδειξε στα στελέχη του σώματος τον Γερμανό, που διέμενε στο ξενοδοχείο, κι εκείνος συνελήφθη.

Η δικαιολογία

Έτσι, ο 20χρονος Γερμανός μεταφέρθηκε το πρωί της Δευτέρας στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών κι από εκεί παραπέμφθηκε σε δίκη στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείου Ρόδου. Από την προανάκριση που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι ο νεαρός τουρίστας ο οποίος βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης, όταν συνελήφθη, είχε προβεί σε αντίστοιχα αδικήματα και στη Γερμανία.

Πιθανολογείται ότι ο ίδιος δράστης ευθύνεται και για ακόμη ένα περιστατικό φωτιάς που εκδηλώθηκε στην ίδια περιοχή την προηγούμενη μέρα.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι ήλθε στο νησί μετά τις πυρκαγιές γιατί βρήκε φθηνά εισιτήρια. Επίσης ομολόγησε πως από μικρός του άρεσε να παίζει με αναπτήρες και ότι είχε βάλει φωτιά στην Γερμανία. Όσο για τη φωτιά στις καλαμιές ανέφερε πως επιχείρησε να τη σβήσει με τα πόδια του και η κίνηση του αυτή παρεξηγήθηκε.