Φρίκη προκαλούν τα όσα έχουν οι αρχές στην κατοχή τους, κάτι που μαρτυρούν και τα στοιχεία από τη δικογραφία. Φαίνεται πως οι Κροάτες χούλιγκαν είχαν στην κατοχή τους ένα ολόκληρο αυτοσχέδιο οπλοστάσιο και αυτό μαρτυρούν οι τέσσερις αναδιπλούμενοι σουγιάδες, οι οποίοι είχαν στην κατοχή τους. Σε έναν από αυτούς βρέθηκαν κηλίδες αίματος. Μία τάβλα ξύλο 52 εκατοστών, η οποία και αυτή έφερε ίχνη αίματος από τρία τουλάχιστον διαφορετικά DNA, μία ακόμη τάβλα 22 εκατοστών, τρία κοντάκια, σε ένα εκ των οποίων υπήρχε και εκεί σημαντική ποσότητα αίματος. Χειρουργική μάσκα πάνω στην οποία βρέθηκε αίμα αλλά και πολλά δεκάδες αυτοσχέδια σπασμένα μπουκάλια τα οποία χρησιμοποιούσαν ως μαχαίρια στην καταδρομική επίθεση στην οποία πραγματοποίησαν οι δράστες στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Όπως μετέφερε χαρακτηριστικά στον δημοσιογράφο της ΕΡΤ Αντώνη Δοβώνη, ανώτατος αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας, οι Κροάτες ήρθαν εδώ για αίμα, ήταν ένα ραντεβού θανάτου. Οι Κροάτες είχαν και συντονισμένο σχέδιο δράσης αφού αρχικά επιβιβάστηκαν από τον ΗΣΑΠ Ειρήνης, βρέθηκαν άλλοι μέσω του μετρό, άλλοι μέσα από βανάκια έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, κύκλωσαν αιφνιδιαστικά τους οπαδούς της Ένωσης και επιτέθηκαν τυφλά. Πραγματοποίησαν τυφλά χτυπήματα σε όποιον έβρισκαν μπροστά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, φαίνεται πως δεν θα αποδοθούν ευθύνες μόνο στους επτά ανώτατους αξιωματικούς που έχουν καρατομηθεί για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Στο κάδρο μπαίνουν και άλλα 15 με 20 περίπου άτομα, τα οποία έκαναν σημαντικές παραλείψεις, καθώς αγνόησαν τον όγκο των Κροατών οπαδών, ο οποίος έφτασε στην Αθήνα και το αποτέλεσμα ήταν να χάσει τη ζωή του άδικα ο 29χρονος Μιχάλης.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, τηλεφώνησε το απόγευμα στον πατέρα του 29χρονου φίλαθλου της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσουρή, που μαχαιρώθηκε θανάσιμα στα σοβαρά επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας και συνομίλησε μαζί του, για να του εκφράσει τα συλλυπητήριά του, ενώ του μετέφερε και τα συλλυπητήρια του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Οικονόμου διαβεβαίωσε τον πατέρα ότι η αστυνομία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να εντοπιστεί ο δράστης της δολοφονίας και να αποδοθούν οι ευθύνες που αναλογούν στον καθένα που εμπλέκεται στην υπόθεση.