Ένας Κροάτης που επέβαινε σε mini bus με οπαδούς του Παναθηναϊκού που είχαν ξεκινήσει από τα Γιάννενα για την Αθήνα με σκοπό να δουν τον αγώνα της ομάδας τους με τη Μαρσέιγ, προσήχθη από την Αστυνομία.

Το μπλόκο έξω από τα Γιάννενα σταμάτησε το μικρό λεωφορείο και προσήγαγε τον Κροάτη στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου. Η συμμετοχή του στα αιματηρά επεισόδια στην Αθήνα τη Δευτέρα ερευνάται.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η ΕΡΤ, σχετίζεται με την παρέα των 5 Κροατών που συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα.

Το λεωφορείο με τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού, συνοδεία περιπολικών, θα ταξιδέψει για Αθήνα γιατί η επιβαίνοντες υποστήριξαν πως έχουν εισητήρια που θα παραλάβουν στην Αθήνα.

Κακουργηματικές οι διώξεις στη δικογραφία

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος των συλληφθέντων Κροατών θα αφορά αποκλειστικά κακουργηματικές πράξεις με βασικότερη τη συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Άγνωστο εάν στη δικογραφία θα περιλαμβάνεται το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση αναφορικά με την δολοφονία του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ, καθώς ακόμη η ΕΛΑΣ περιμένει τα αποτελέσματα και τις ιστολογικές προκειμένου να μπορέσει να ταυτοποιήσει μόνη τους φυσικούς δράστες του εγκλήματος.