Μια ακόμη κτηνωδία με θύμα ένα αδέσποτο σκυλί σημειώθηκε στην Εύβοια. Άγνωστοι το πυροβόλησαν αλλά οι γιατροί δεν κατάφεραν να του αφαιρέσουν τη σφαίρα.

Το αδέσποτο σκυλί που είναι η μασκότ της Κύμης την Πέμπτη (29/6) βρέθηκε ακινητοποιημένο έξω από επιχείρηση και αιμοραγούσε από τα τραύματά του.

Πρόκειται για αρσενικό σκυλάκι 22 κιλών με άσπρο και καφέ τρίχωμα.

Όπως μεταδίδει το evima.gr το σκυλάκι μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο όπου και διαπιστώθηκε πως φέρει βαρύ τραύμα από πυρά στον θώρακα και στα πόδια.

Yπεβλήθη σε επέμβαση ωστόσο δεν κατέστη εφικτό να αφαιρεθεί η σφαίρα και εκτιμάται πως θα αποβληθεί από τον οργανισμό του. Τα τραύματα του δέχθηκαν φροντίδα και χρειάστηκε μάλιστα να κάνει συνολικά 14 ράμματα, δέκα στο μεγαλύτερο τραύμα και 4 στο μικρότερο.

Η κατάσταση του ζώου κρίνεται αυτή την ώρα καλή και οι αγανακτισμένοι από το περιστατικό πολίτες ζητούν όσες είναι δυνατόν περισσότερες, πληροφορίες για το συμβάν.

Οι άνθρωποι οι οποίοι το βρήκαν και το μετέφεραν στον κτηνίατρο έχουν δώσει κατάθεση στην αστυνομία και ο φάκελος θα πάει στον εισαγγελέα. «Όποιος δεν διστάζει να πυροβολήσει για πλάκα ένα άκακο σκυλί, είναι ικανός και για ακόμα χειρότερα» αναφέρουν.