Για τη σημασία των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων της 27χρονης Αναστάζια που δολοφονήθηκε στην Κω μίλησε ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης. «Είναι σημαντικό να δούμε δηλαδή ποια ευρήματα έχει σορός εκεί που βρέθηκε, ούτως ώστε να μπορέσουμε να αντιληφθούμε αν μετακινήθηκε πια την αρχική στάση και φυσικά αν έχει αλλάξει κάτι κατά την πορεία της μεταφοράς» δήλωσε στην ΕΡΤ.

«Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν και οι τοξικολογικές εξετάσεις που θα προκύψουν αν η λήψη ή χορήγηση ουσιών που θα μπορούσαν να προκαλέσουν καταστολή, οποιαδήποτε άλλη διαταραχή και τέλος τα ευρήματα της σήμανσης όπως είναι τα δακτυλικά αποτυπώματα και το DNA» πρόσθεσε ο κ. Γαλεντέρης επισημαίνοντας ότι μένει να φανεί εάν ανήκουν σε ένα άτομο ή σε ένα μείγμα ατόμων.

Aναφερόμενος στο DNA του δράστη ο ιατροδικαστής τόνισε ότι «είναι άλλο να βρεθεί τυχαία στο σώμα και άλλο να βρεθεί στα γεννητικά όργανα ή στα νύχια ή σε οποιαδήποτε άλλη σημείο το οποίο ουσιαστικά «δένει» ένα έγκλημα. Και μπορούμε να αποφασίσουμε και να καταλήξουμε σε συμπέρασμα ποιος ήταν δράστης και με ποιον τρόπο έλαβε χώρα η όλη πράξη».

«Με τη μορφή στην οποία βρέθηκε η σορός σίγουρα μιλάμε για ένα έγκλημα. Δε μιλάμε για ένα παθολογικό θάνατο. Είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε ευρήματα από τα εργαστήρια. Αυτό που μένει είναι να γίνει συνδυασμός αυτών των ευρημάτων ούτως ώστε να καταλήξουμε στο συμπέρασμα για τον τρόπο με τον οποίο έγινε και φυσικά ποιος είναι και ο πιθανός δράστης από αυτούς που εμπλέκονται στην υπόθεση».