Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τη δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια στην Κω και μέσα σε μία μέρα ο σύντροφος της αρχικά κλήθηκε για συμπληρωματική κατάθεση και έπειτα κλήθηκε εκ νέου, τη στιγμή που οι αρχές εξετάζουν τις κινήσεις του βασικού υπόπτου πριν τον θάνατο της κοπέλας.

Συγκεκριμένα, πληροφορίες που αναπαράχθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, αναφέρουν ότι ενδεχομένως ο 32χρονος Μπαγκλαντεσιανός είχε τουλάχιστον έναν συνεργό. Αυτό, φέρεται να προκύπτει για δύο λόγους. Πρώτον, γιατί η σορός της 27χρονης εντοπίστηκε σε σημείο που είχαν ερευνήσει ως ένα βαθμό οι αρχές και εφόσον είχε συλληφθεί ο 32χρονος, όσο και γιατί φέρεται να μεταφέρθηκε βιαστικά, κάτι που δεν θα μπορούσε να κάνει ένα άτομο.

Ο πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, μίλησε στην εκπομπή Live News και δήλωσε πως «πολύ σύντομα θα έχουμε εξελίξεις στην υπόθεση και θα δούμε μπροστά μας ακριβώς τί έγινε».

Επίσης, είπε ότι «η ανακρίτρια καλεί εκ νέου όλους σε νέες καταθέσεις, αυτό σημαίνει ότι γίνεται προσπάθεια να καλυφθούν κενά που ίσως είχε η αρχική δικογραφία. Το πτώμα της κοπέλα ήταν καλυμμένο με ξερόκλαδα. Ερώτημα παραμένει με το κινητό. Γιατί κάποιος το πέταξε κοντά στη σορό; Το άγχος που υπήρχε επιβεβαιώθηκε από αυτή την κίνηση να πεταχτεί εκεί το κινητό».

Οι κινήσεις πριν τη δολοφονία

Αν κάτι προβληματίζει έντονα τις αρχές, είναι οι κινήσεις του βασικού υπόπτου πριν τη δολοφονία, γιατί θεωρούν ότι μπορεί να φανερώσουν αν είχε συνεργούς, όσο και τι έγινε με την γυναίκα από την Πολωνία.

Το ρεπορτάζ της εκπομπής «Tlife» αναφέρει ότι βίντεο δείχνει τον 32χρονο με τη 27χρονη να φεύγουν με το μηχανάκι του από το μίνι μάρκετ, στο οποίο η κοπέλα εθεάθη μεθυσμένη. Στη συνέχεια πήγαν σπίτι του και έμειναν περίπου 20 λεπτά, κάτι που φέρεται να επιβεβαιώνει ο συγκάτοικος του υπόπτου.

Ωστόσο, ο άνδρας με καταγωγή από το Πακιστάν που ήταν φίλος με τη 27χρονη στο Facebook, φέρεται να είπε πως «τους είδα που ήρθαν στο σπίτι. Κάθισαν λίγη ώρα, κάπνισαν και μετά έφυγαν. Εγώ κοιμήθηκα, δεν μπορούσα να τον περιμένω. Ο 32χρονος επέστρεψε νωρίς το πρωί. Όταν ξύπνησα είδα τα ρούχα του που ήταν γεμάτα με χώμα, άχυρα και χόρτα. Δεν μου είχε αναφέρει ποτέ ότι σκεφτόταν να φύγει στην Ιταλία».

Έτσι, μετά από 20 λεπτά έφυγαν μαζί και πήγαν στην περιοχή που έμενε εκείνος παλαιότερα. Όμως μετά από λίγη ώρα φέρεται να έφυγε μόνο εκείνος και να μην εμφανίζεται πουθενά η κοπέλα.

Μάλιστα, οι παλιοί συγκάτοικοι του δεν τον είδαν στο σπίτι όπου διέμενε στο παρελθόν, όμως υπάρχει κλειδί κρυμμένο σε μέρος που γνωρίζουν όλοι τους.

Από εκεί και πέρα τα ίχνη του 32χρονου χάνονται μέχρι και την επόμενη μέρα, όπου εμφανίζεται σε βίντεο να κάνει ανάληψη χρημάτων μέσω εταιρείας μεταφοράς χρημάτων, τα οποία έχουν στείλει από το Κουβέιτ και στη συνέχεια να ρωτάει αν μπορούν να του εκδώσουν εισιτήριο για την πατρίδα του.

«Της ήρθε η ηλίθια ιδέα να καπνίσει ένα τσιγαριλίκι»

Σίγουρος πως η κόρη του απήχθη και βιάστηκε πριν δολοφονηθεί εμφανίζεται ο πατέρας της 27χρονης Αναστάζια, με δηλώσεις του στα πολωνικά ΜΜΕ. «Ο πατέρας της κοπέλας, που γεννήθηκε στο Βρότσλαβ, δεν έχει καμία αμφιβολία ότι η κόρη του απήχθη, βιάστηκε και δολοφονήθηκε. Ήταν ένα καλό κορίτσι, αν και απερίσκεπτο. Νόμιζε ότι όλοι ήταν φιλικοί».

Όπως αναφέρουν τα πολωνικά ΜΜΕ, όταν η σύζυγός του και μητέρα της 27χρονης πέταξε για την Ελλάδα, ο ίδιος είχε ήδη «ένα κακό προαίσθημα». Φέρεται μάλιστα να της είπε χαρακτηριστικά «θα πας για ένα πτώμα». Σύμφωνα με την αφήγηση του πατέρα «Η σορός της λέγεται ότι ήταν σε άθλια κατάσταση επειδή είχε παραμείνει για έξι ημέρες στη ζέστη. Αρχικά, η ταυτοποίηση επρόκειτο να γίνει χθες, αλλά ίσως ήθελαν πρώτα να προετοιμάσουν κατάλληλα τη σορό, ώστε να μην σοκαριστεί η σύζυγός του, εξηγεί ο πατέρας της 27χρονης».

Όπως αναφέρει ακόμα το δημοσίευμα, μεταφέροντας την αφήγηση του πατέρα: «Λίγες ημέρες πριν από την τραγωδία, η Αναστασία είχε κάψει το χέρι της. ”Αυτό το έγκαυμα την σκότωνε, επειδή την απασχολούσε πολύ η εμφάνισή της. Έτριβε το χέρι της με αλοιφές, αλλά δεν υπήρχε καμία βελτίωση. Έτσι της ήρθε η ηλίθια ιδέα να καπνίσει ένα τσιγαριλίκι. Κουβέντιασε με τα παιδιά στην αγορά και της υποσχέθηκαν να της φέρουν ένα”.

Την εξαπάτησαν, προφανώς περιμένοντας να νυχτώσει. Ίσως είχαν ρίξει κάτι στο ποτό της κατά τη διάρκεια των λίγων ωρών που είχε περάσει μαζί τους. Όταν τηλεφώνησε στο φίλο της, είπε ότι ένας άντρας θα την έπαιρνε μαζί του. Αλλά αντί γι’ αυτό την οδήγησε σε κάποιο οικόπεδο. Οι υπόλοιποι άνδρες που συνάντησε μπορεί να έφυγαν γιατί ακούσαμε ότι τη βίασαν κι άλλοι

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Αναστασία απήχθη, βιάστηκε και δολοφονήθηκε. Το ότι η Αναστασία αγνοείται μας το είχε πει ο φίλος της ήδη από το βράδυ της Δευτέρας. Όταν ενημέρωσε την αστυνομία για την εξαφάνισή της τη νύχτα, το αγνόησαν κατά κάποιον τρόπο. Μόνο όταν παρενέβη ένας φίλος στην πρεσβεία άρχισε να συμβαίνει κάτι».