Στο νησί της Κω συνεχίζουν να είναι στραμμένα τα βλέμματα ολόκληρης της χώρας καθώς όλα δείχνουν πως ο θάνατος της 27χρονης Αναστάζια είναι εγκληματική ενέργεια.

Η σορός της Αναστάζια εντοπίστηκε λίγο πριν τις 19:00 το απόγευμα κάτω από ένα δέντρο σε υδροβιότοπο στην περιοχή Αλυκές, κοντά στο Τιγκάκι, ένα χιλιόμετρο από το σπίτι του 32χρονου Μπαγκλαντεσιανού που κρατείται από την αστυνομία.

Ο ίδιος αύριο Δευτέρα θα οδηγηθεί στην Ανακρίτρια που έχει συγκεντρώσει τον φάκελο με όλα τα στοιχεία της υπόθεσης τα οποία σε συνδυασμό με την κατάσταση της σορού οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η άτυχη γυναίκα έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο που έρχεται στο φως, δείχνει τις κινήσεις που έκανε ο 32χρονος δύο μέρες μετά την εξαφάνιση της Αναστάζια.

Πιο αναλυτικά, το βίντεο είναι από την Τετάρτη 14 Ιουνίου στις 09:00 το πρωί όπου Ο 32χρονος φθάνει με το ποδήλατό του έξω από ένα μίνι μάρκετ στο Μαρμάρι.

Μπαίνει μέσα και ζητά να κάνει ανάληψη ενός ποσού μέσω πολυεθνικής εταιρείας μεταφοράς χρημάτων. Αφού παίρνει τα χρήματα που του έχουν στείλει ρωτά την υπάλληλο εάν μπορούν να του εκδώσουν αεροπορικό εισιτήριο για το εξωτερικό, παίρνοντας την απάντηση από την υπάλληλο ότι κάτι τέτοιο δεν γίνεται.

Ο ίδιος πάντως κατάφερε να βγάλει εισιτήριο αλλά δεν πρόλαβε να φύγει από την Ελλάδα και την Κω.

Στην συνέχεια εντοπίστηκε και συνελήφθη από αστυνομικούς και κατηγορείται για την αρπαγή της 27χρονης.

Οι αντιφάσεις που υπέπεσε στην κατάθεσή του

«Συνευρέθηκα σεξουαλικά με την κοπέλα με την θέληση της και μετά την άφησα στο σημείο που μου είπε». Καμία κάμερα όμως δεν έχει καταγράψει τον ίδιο να πηγαίνει την 27χρονη Αναστάζια στο σημείο όπου εντοπίστηκε τελευταία φορά το στίγμα του κινητού της. Επιπλέον, ο 32χρονος φέρει γρατσουνιές και σημάδια πάλης.

Στο μικροσκόπιο των ερευνών έχει μπει και ο συγκάτοικος του 32χρονου καθώς και εκείνος έχει πέσει σε αντιφάσεις. Κάμερες ασφαλείας από τα γειτονικά σπίτια δείχνουν, ωστόσο, την κοπέλα να μπαίνει στο ισόγειο σπίτι που έμεναν οι δύο άντρες. «Δεν ήρθε ποτέ η κοπέλα στο σπίτι, δεν την είδα ποτέ» έλεγε αρχικά ο 32χρονος για να τα γυρίσει όμως λίγο αργότερα.

Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο που εξετάζουν οι Αρχές, είναι ένα αεροπορικό εισιτήριο για την Ιταλία, το οποίο φέρεται να είχε εκδοθεί την αμέσως επόμενη ημέρα από την εξαφάνιση της κοπέλας χωρίς ο 32χρονος να έχει ενημερώσει κανέναν -ούτε τον συγκάτοικο του- ότι σκόπευε να φύγει.

«Ο 32χρονος, ζούσε τα τελευταία χρόνια στο νησί και εργαζόταν περιστασιακά, καθαρίζοντας κήπους και βοηθώντας γεωργούς, ήταν τους τελευταίους μήνες άνεργος. Την περασμένη Τετάρτη στις 19:00 το απόγευμα είδα τον Μπαγκλαντεσιανό να τρέχει μπροστά από το σπίτι μου, έχοντας λερωμένα από χόρτα και στάχια τα ρούχα του.

Με προσπέρασε χωρίς να μου μιλήσει, φαινόταν να βρίσκεται σε πανικό. Μετά από λίγο αναζητούσε τον άνδρα μου, προκειμένου να τον βοηθήσει να εκδώσει ένα εισιτήριο», περιέγραψε γειτόνισσά του ενώ κι άλλες μαρτυρίες γειτόνων κάνουν λόγο για αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του 32χρονου, ώρες μετά την εξαφάνιση της κοπέλας.