Ο Δημήτρης Γαλεντέρης, ιατροδικαστής – τεχνικός σύμβουλος του 9ου και του 11ου κατηγορουμένου στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού κατέθεσε για το πώς επηρέασαν τον μηχανισμό θανάτου του οι σωματικές βλάβες και η ειδικότερα το τραύμα στην μηριαία αρτηρία του θύματος. Το συγκεκριμένο χτύπημα προκάλεσε αιμορραγική καταπληξία και οδήγησε στον θάνατο τον 19χρονο.

Ο μάρτυρας δεν αμφισβήτησε τα ευρήματα αλλά διαφώνησε με τα συμπεράσματα της ιατροδικαστού Λήδας Κοβάτση η οποία διενήργησε τη νεκροψία – νεκροτομή. Επισήμανε ότι δεν παρέστη στην εξέταση της σορού και ότι θα ήθελε κάποια παραπάνω στοιχεία, όπως το βάθος των τραυμάτων στον αριστερό μηρό, ενώ ανέφερε ότι τα τραύματα στον αριστερό μηρό του θύματος δεν ταιριάζουν ούτε με το μαχαίρι τύπου κάραμπιτ, ούτε με το δρεπάνι που έφεραν δύο από τους κατηγορούμενους.

Σχολιάζοντας την ιατροδικαστική έκθεση της κ. Κοβάτση η οποία συμπέρανε ότι ο θάνατος του Άλκη προκλήθηκε από συνδυασμό τραυμάτων στο κεφάλι και στα πόδια, ο ιατροδικαστής – τεχνικός σύμβουλος εξέφρασε τη διαφωνία του.

«Περιλαμβάνει όλες τις κακώσεις στα κάτω άκρα παρότι η ίδια αποδέχεται ότι κάποιες δεν είναι θανατηφόρες» κατέθεσε ενώ απέρριψε το ενδεχόμενο θανάτου λόγω εγκεφαλικού οιδήματος. «Δεν μπορούμε να έχουμε πέντε αιτίες θανάτου. Αν εξηγήσουμε μηχανισμό θα το κάνουμε στο συμπέρασμα» επισήμανε. Σημείωσε ότι οι κακώσεις στο κεφάλι προκλήθηκαν από χτυπήματα με χέρια και πόδια καθώς δεν υπάρχουν σημάδια από την χρήση άλλων οργάνων, σε αντίθεση με τα κάτω άκρα που προέκυψαν τραύματα από νύσσοντα και τέμνοντα όργανα αναφέρει το grtimes.

Όσον αφορά τα τραύματα στα χέρια του Άλκη, ο μάρτυρας ανέφερε ότι «είναι αμυντικά και προκλήθηκαν από επίμηκες θλων όργανο» ενώ με βάση το σύνολο των τραυμάτων έκρινε ότι ο 19χρονος χτυπήθηκε από τουλάχιστον τρία άτομα.