Το ενδεχόμενο αναβάθμισης των ερευνών για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη εξετάζουν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαστικές αρχές την ώρα που ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος μελετά την επιστολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας Σταμάτης Δασκαλόπουλος, που έχει την εποπτεία της έρευνας, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να υποβάλλει αίτημα για σύγκληση της ολομέλειας των εφετών Λάρισας προκειμένου να οριστεί εφέτης ανακριτής για τις περαιτέρω έρευνες.
Αρμόδιες πηγές εκτιμούν πως μετά την προφυλάκιση του σταθμάρχη στο «στόχαστρο» της δικαιοσύνης θα μπουν και νέα πρόσωπα. Στο πλαίσιο της έρευνας είναι ανοικτό το ενδεχόμενο οι αρμόδιες αρχές να στραφούν στην αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών σε υπηρεσιακούς παράγοντες του ΟΣΕ που τοποθέτησαν τον συγκεκριμένο σταθμάρχη στη θέση του χωρίς να διαθέτει τα προσόντα, αλλά και άλλων προσώπων που φέρονται είχαν εμπλοκή στην υπόθεση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πληροφορίες αναφέρουν πως εξετάζεται το άνοιγμα μιας ακόμη έρευνας στην Αθήνα που θα αφορά ενδεχόμενες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των έργων ασφαλείας του σιδηροδρομικού δικτύου.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.