Τη διαβίβαση των πρακτικών της δίκης στο Ειδικό Δικαστήριο για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών στο σκέλος που αφορά τις αναφορές για χρήματα που έφευγαν σε φακέλους από το γραφείο του Χρήστου Καλογρίτσα προς τον ΣΥΡΙΖΑ εισηγήθηκε η εισαγγελέας Όλγα Σμυρλή, ώστε να ελεγχθούν αρμοδίως.

«Θα πρέπει να διαφυλαχθεί το κύρος του Ειδικού Δικαστηρίου, το οποίο συγκροτείται από ανώτατους δικαστές και όλοι είμαστε υπεύθυνοι σαν θεματοφύλακες του κύρους της δικαιοσύνης» ανέφερε η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός και συνέχισε εξηγώντας «Γιατί το λέω αυτό; Δεν πρέπει αν γίνει εδώ στίβος, για να μην πω αρένα πολιτικών αντιπαραθέσεων. Εδώ δικάζουμε παράβαση καθήκοντος ενός πρώην υπουργού. Έχουμε κάποια ευθύνη όταν λέγονται πράγματα για βαλίτσες. Θα ζητήσω να διαβιβασθούν αρμοδίως τα πρακτικά για την κατάθεση της μάρτυρος, ώστε αρμοδίως να ελεγχθούν. Σαν δικαστές, πρέπει να κινηθούμε έξω πολιτικές αντιπαραθέσεις και παρεκτρέπεται το πράγμα σε πολιτικές αντιπαραθέσεις». Η πρόεδρος επισήμανε από έδρας ότι με την ανακοίνωση της απόφασής του δικαστηρίου θα γίνει αναφορά και στο συγκεκριμένο θέμα.

Η εισαγγελέας, με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, πρότεινε την απόρριψη των ενστάσεων της υπεράσπισης του πρώην υπουργού Νίκου Παππά σχετικά με το θέμα της παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών που αφορούσε τη γνησιότητα των πολυσυζητημένων sms. «Τα sms εμπίπτουν στην έννοια του απορρήτου. Θα πρέπει na σταθμίσουμε τα έννομα αγαθά. Το απόρρητο της ιδιωτικής ζωής αλλά και αυτό της δίκαιης δίκης. Τα στοιχεία που υπάρχουν πρέπει να τεθούν στη δικαστική διερεύνηση. Είμαι της άποψης ότι όλα τα στοιχεία πρέπει να τίθενται στη διάθεση του δικαστηρίου και να αξιολογούνται» ανέφερε η κ. Σμυρλή η οποία εστιάζοντας στο γεγονός ότι έχουν αποτυπωθεί τα μηνύματα σημείωσε: «Δεν έχουμε αποτύπωση αυτών των μηνυμάτων με τον ενδεδειγμένο τρόπο, όπως γίνεται από αρμόδια αρχή. Δεν υπάρχει σφραγίδα εγκυρότητας γι’ αυτό θα αξιολογηθούν ελευθέρως. Σε κάθε περίπτωση θα αξιολογηθούν με αυτή την παράμετρο».

Νωρίτερα, η υπεράσπιση του κατηγορούμενου επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα προσκόμισε γραφολογική πραγματογνωμοσύνη τόσο για το ημερολόγιο της εξ απόρρητων του Χρήστου Καλογρίτσα, Θάλειας Διαμαντή όσο και για τα μηνύματα που προσκομίστηκαν στο δικαστήριο. « Από την έρευνα, έλεγχο και αντιπαραβολή των εγγράφων, προκύπτει ότι τα αποσπάσματα του ημερολογίου σε σχέση με το δείγμα γραφής της Θάλειας Διαμάντη φαίνεται ότι ταυτίζονται και στις τρεις ζώνες του γραφικού χώρου, χωρίς ένδειξη απομιμήσεως, οδηγώντας ευθέως στη Θάλεια Διαμαντή ως πραγματική συντάκτρια των ως άνω φύλλων» αναφέρεται στην πραγματογνωμοσύνη της γραφολόγου. Σύμφωνα με τη γραφολόγο τα μηνύματα που προσκομίστηκαν στο δικαστήριο δεν έχουν υποστεί αλλοίωση καθώς όπως διαπιστώνει δεν εμφανίζουν διάσπαση, ενώ υπάρχει συνοχή των συνομιλιών.