Πρώην τρόφιμος στη δομή Πωγωνιανή της «Κιβωτού του Κόσμου» μίλησε δημόσια και ανέφερε ότι οι υπεύθυνοι τον υποχρεώσαν να εργάζεται από 17 ετών με αποτέλεσμα να τελειώσει το σχολείο, ενώ έπρεπε να πληρώνει ενοίκιο 450 ευρώ τον μήνα.

Ο Γιάννης μίλησε στο Mega και ανέφερε πως «όταν πήγα στην Πωγωνιανή με έβαλαν σε μια τριώροφη πολυκατοικία. Ήταν πόρτες και παράθυρα σπασμένα. Έμπαινε αέρας, νερά, τα πάντα. Είχα μόνο μια κουβέρτα και εκεί πέρα με είχαν να πάω στη δουλειά και να γυρίσω εκεί μέσα. Μόνο με νερό και φαγητό». «Μου είπαν ότι θα πληρώνω και ενοίκιο 450 ευρώ και μου έλεγαν ότι 500 ευρώ είναι ο μισθός μου. Για να μένω στη δομή μέσα. Κι ήμουν 17 χρονών φανταστείτε, δεν είχα κλείσει 18», είπε στη συνέχεια.

Επίσης, υποστήριξε ότι ο πάτερ Αντώνιος δεν γνώριζε κάτι, αναφέροντας πως «ο πατέρας Αντώνιος για μένα και πατέρα να τον πω και άγιο να τον πω είναι λίγο. Δεν μπορώ να το περιγράψω αυτό το πράγμα. Εννοείται ότι ο πάτερ δεν γνωρίζει αυτά τα πράγματα το πώς ένας παιδαγωγός συμπεριφέρεται σε ένα παιδί. Είμαι 100% σίγουρος».

«Γυρνούσα και επειδή ήθελα να διαβάσω 2-3 ώρες όπως έκανα στη Χίο. Έμενα στα Γιάννενα μου έλεγαν να φάω και να πάω να δουλέψω αποθήκη ή φάρμα. Αυτό είναι το χειρότερο. Όταν έρχονται οι βαθμοί έκραζαν τα παιδιά. Πώς να πάρω καλούς βαθμούς αν δεν με αφήνουν να διαβάσω;», ανέφερε μεταξύ άλλων.