Χωρίς άδεια λειτουργίας βρίσκεται η δομή φιλοξενίας της «Κιβωτού του Κόσμου» στην Καλαμάτα. Όπως αποκάλυψε η εκπομπή Live News παρά τις αλλεπάλληλες επισημάνσεις του δήμου Καλαμάτας και της περιφέρειας Πελοποννήσου προς την οργάνωση, απ’ ό,τι φαίνεται κανένας αρμόδιος δεν ασχολήθηκε προκειμένου να γίνουν όλες οι νόμιμες διαδικασίες και να εκδοθεί η άδεια λειτουργίας της εν λόγω δομής.

Το γεγονός αυτό επιβεβαίωσε, ύστερα από επικοινωνία που έγινε μαζί του, και ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Υπενθυμίζεται πως η δομή στην Καλαμάτα αποτελεί δωρεά της οικογένειας Καρέλια.

Παράλληλα στην εκπομπή παρουσιάστηκε και το έγγραφο που είχε στείλει ο δήμος Καλαμάτας προς την «Κιβωτό» προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής των δικαιολογητικών για την έκδοση της αδείας. Ωστόσο, η μη κυβερνητική οργάνωση δεν υπάκουσε ποτέ στις εκκλήσεις των φορέων.

Ο λόγος που κανένας δεν προέβη σε λουκέτο της δομής είναι όπως λένε, επειδή φιλοξενούνταν παιδιά και δεν ήθελαν να μείνουν στον δρόμο.

Πλεονασματικές δηλώσεις έως και ενός εκατομμυρίου ευρώ κάθε χρόνο

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην «Κιβωτό του Κόσμου» μετά τη χιονοστιβάδα καταγγελιών τόσο από πρώην φιλοξενούμενους όσο και από πρώην εργαζομένους των δομών.

Στο στόχαστρο, εκτός των άλλων, έχουν μπει και τα οικονομικά στοιχεία της Οργάνωσης, με τις Αρχές να ελέγχουν εξονυχιστικά τους οικονομικούς απολογισμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, η Οργάνωση, κάθε χρόνο και όπως δείχνουν τα στοιχεία που οι υπεύθυνοί της έχουν καταθέσει, είχε έσοδα 4 – 5 εκατομμύρια ευρώ.

Στο τέλος κάθε χρόνου μάλιστα, ο απολογισμός έδειχνε ένα πλεόνασμα της τάξης των 500.000 – 1.000.000 ευρώ παρά τις παρακλήσεις των δομών για επιπλέον δωρεές για να καλυφθούν τρέχοντα έξοδα.

Η Οργάνωση, στην ιστοσελίδα της, έχει τα χρήματα που χρειάζεται κάθε φορά για κάλυψη αναγκών, όπως θέρμανση, στέγαση και τρόφιμα. Εμφάνιζαν στο site στέρηση εσόδων για νέες δωρεές.