Ένταση επικράτησε στον αέρα του Πρωινού για την σοκαριστική υπόθεση των Πετραλώνων, όπου ο πατέρας βίαζε τα παιδιά του σε πάρτι, στα οποία καλούσε συγγενείς και φίλους, εν γνώσει της μητέρας.

«Προφανώς λέει ψέματα» λέει για τον 17χρονο ο δικηγόρος του πατέρα, Νεκτάριος Ψύλος και τα ρίχνει όλα στον συγγραφέα που γνώριζε τι συμβαίνει στα παιδιά. «Σας λέει ότι μένει μαζί με το παιδί από τότε που ήταν 12 χρονών; Σας λέει τι άνθρωπος είναι αυτός; Ο πατέρας είχε αποκοπεί βιαίως από την οικογένεια. Κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς είναι αυτός ο άνθρωπος […] Έχουμε κάνει μήνυση στον συγγραφέα. Τι σεξουαλικό προσανατολισμό έχει; Από πού αντλεί τα χρήματα; Ο πατέρας δεν έχει κάνει απολύτως καμία τέτοια πράξη, είναι αθώος. Τίποτα δεν προκύπτει. Από κανέναν δεν βιάστηκε. Αυτός λέει ότι κοιμόταν με το παιδί».

Σούρας: «Θα μείνετε με το στόμα ανοιχτό»

Ο Δημήτρης Σούρας έχει αναλάβει έχει αναλάβει τεχνικός σύμβουλος της 22χρονης που κατήγγειλε ότι βιαζόταν και συνομιλεί με το 17χρονο αγόρι και του συγγραφέα. «Είμαι ο άνθρωπος εμπιστοσύνης του 17χρονου. Δεν μπορώ να είμαι τεχνικός σύμβουλος γιατί είναι ανήλικος, θα γίνω όταν κλείσει τα 18» είπε ο γνωστός ψυχίατρος.

«Το τι λέει ο κάθε δικηγόρος είναι δικαίωμά του. Εγώ έχω μία δικογραφία που μελετώ, έχω ήδη μιλήσει με το παιδί, τον συγγραφέα και την κοπέλα. Όλα αυτά θα γίνουν έκθεση. Έχω στοιχεία, φωτογραφίες, υλικό. Ο συγγραφέας είναι ο πιο υποστηρικτικός άνθρωπος των παιδιών. Εγώ ξέρω να σας πω ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μία ιστορία που όταν φτάσει στο ακροατήριο θα μείνετε όλοι με ανοιχτό το στόμα».

«Ένα παιδί δεν έχει κανένα κίνητρο να φτάσει σε τέτοιες καταγγελίες» τόνισε ο κ. Σούρας. Ο δικηγόρος στη συνέχεια ρωτούσε το πάνελ του Γιώργου Λιάγκα: «Ποιος είναι αυτός ο άνθρωπος; Ο κ. Σούρας πόσα χρήματα πήρε για να κάνει τη δουλειά του; “Το ώριμο σπέρμα” έχει πουλήσει τρία βιβλία.

«Μπροστά σε παιδιά που έχουν βιαστεί δεν υπάρχει τιμή κ. Ψύλο»

Τότε ο γνωστός ψυχίατρος εξερράγη on air. «Ο Δημήτρης Σούρας ενημερώνει αφιλοκερδώς όλο τον κόσμο. Η παρουσία μου σαν τεχνικός σύμβουλος είναι αφιλοκερδώς. Είναι ντροπή. Μπροστά σε παιδιά που έχουν βιαστεί δεν υπάρχει τιμή κ. Ψύλο! Καμία οικονομική τιμή δεν υπάρχει. Μόνο ήθος, αγάπη, σεβασμός. Παλεύω 70 χρόνια γι αυτό, θα μου πείτε ότι πληρώνομαι; Δεν ντρέπεστε λίγο; Με ρωτάτε για τα λεφτά; Ποια λεφτά; Ας βρεθεί ένας στην εκστρατεία που κάνω να πει πως έχω πάει ένα ευρώ. 36 χρόνια στο επάγγελμα θα μου πείτε ότι πληρώνομαι για να γίνω τεχνικός σύμβουλος βιασμένων παιδιών. Το πρόβλημα είναι ο συγγραφέας ή τα βιασμένα παιδιά; Έχετε δει φωτογραφικό υλικό; Έχετε δει τις καταγγελίες; Πιστεύετε πως αν ανακαλύψω πως ο συγγραφέας είναι αυτό που υπαινίσσεται ο κ. Ψύλος θα κάτσω με το στόμα κλειστό; Τα πάντα μπορώ να καταλάβω γι αυτό είμαι εδώ. Πόσο ταπεινό χτύπημα κάτω από τη ζώνη. Όταν δεν μπορούμε να πολεμήσουμε με τον σεβασμό και το ήθος χτυπάμε κάτω από τη ζώνη. Η απόλυτη ντροπή».