Μια νέα απόπειρα γυναικοκτονίας σημειώθηκε την Πέμπτη (6/10) καθώς ένας άνδρας μαχαίρωσε τη σύζυγό του στην Νίκαια. Τη γυναίκα έσωσαν την τελευταία στιγμή οι γείτονες.

Το Star και ο Αλέξανδρος Γύγος εξασφάλισε ντοκουμέντα με τα πρώτα δραματικά λεπτά της διάσωσής της.

Πεσμένη στο έδαφος, αιμόφυρτη, τυλιγμένη σε μία κουβέρτα η 66χρονη γυναίκα δέχεται τις πρώτες βοήθειες.

«Βγήκε έξω και φώναξε “βοήθεια, βοήθεια”. Την βλέπω με αίματα λέω “τι έπαθες;” “Με μαχαίρωσε” λέει. “Ποιος το έκανε;” Λέει “ο άντρας μου”» συγκλονίζει η περιγραφή γυναίκας που ήταν αυτόπτης μάρτυρας.

Η άτυχη γυναίκα φαίνεται εξαντλημένη. Οι τραυματιοφορείς την μεταφέρουν στο ασθενοφόρο, οι γείτονες παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα με την ελπίδα πως κατάφεραν να την σώσουν.

«Προσπαθούσα να της κρατήσω την πληγή για να μην τρέχει γιατί είχε πάρα πολύ μεγάλη αιμορραγία. Της είχαμε βάλει αυτό στο κεφάλι και με αυτήν την κουβέρτα την σκεπάσαμε γιατί η γυναίκα λιποθύμησε δύο φορές» λέει αυτόπτης μάρτυρας.

Η γυναίκα βγαίνει από το σπίτι της σε κατάσταση πανικού. Είναι δέκα και μισή το πρωί. Είναι τραυματισμένη στον λαιμό και κρατάει το τραύμα της με το χέρι της. Καλεί σε βοήθεια τους κατοίκους όμως στα 25 μέτρα που κάνει δεν αντέχει και σωριάζεται αιμόφυρτη στο έδαφος.

Ο 68χρονος δράστης, που είχε στο παρελθόν νοσηλευτεί σε ψυχιατρική δομή, επιτέθηκε στην σύζυγό του μέσα στο σπίτι. Όταν εκείνη κατάφερε να του ξεφύγει την κυνήγησε μέχρι έξω.

«Βγήκε έξω και κρατούσε μία φαλτσέτα ο άντρας της. Αμάν λέω θέλει να την αποτελειώσει. Τον βούτηξα από τα χέρια έτρεμε κιόλας μην νομίζεις ότι ήταν σε καλή κατάσταση. Ερχόταν με την λάμα ανοιχτή λέω “γιατί θες να την σφάξεις;” Λέει “δεν είναι καλή γυναίκα”. Κρατώντας του τα χέρια έσπασα την λάμα. Κι έφυγε. Και σε λιγάκι βγαίνει και κρατούσε ένα κατσαβίδι μεγάλο» περιγράφει ο γείτονας που του πήρε την φαλτσέτα από τα χέρια.

Άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ έσπευσαν στο σημείο. Ακινητοποιούν τον δράστη και τον μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα Νίκαιας όπου και κρατείται. Σύμφωνα με τους γείτονες η σύζυγός του ανησυχούσε αφού γινόταν βίαιος όταν δεν έπαιρνε την φαρμακευτική του αγωγή.

«Μας έλεγε καιρό ότι πρέπει να κάτσει μέσα στην ψυχιατρική κλινική να μην τον βγάλουν έξω γιατί “θα με σφάξει θα με σφάξει”» περιγράφει γειτόνισσα.

Η 66χρονη γυναίκα είχε αυτήν την φορά την τύχη με το μέρος της. Κατάφερε να γλιτώσει και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Αττικόν εκτός κινδύνου.

Ευτυχώς το τραύμα από την φαλτσέτα στο λαιμό της δεν ήταν αρκετά βαθύ με αποτέλεσμα να χρειαστούν μόνο μερικά ράμματα.

Ωστόσο η γυναίκα είναι σε κατάσταση σοκ από την άγρια επίθεση που δέχθηκε από το σύζυγό της. Δεν μπορεί να συνέλθει ακόμα, από όσα έζησε το πρωί της Πέμπτης (6/10).

Η κόρη της βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της, προκειμένου να την ηρεμήσει.

Οι γιατροί έκριναν πως θα πρέπει να παραμείνει στο νοσοκομείο τουλάχιστον για ένα 24ωρο για προληπτικούς λόγους.