Ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται από ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας που βρίσκονται στην περιοχή, οι φερόμενοι ως δράστες της επίθεσης στους Γερμανούς τουρίστες που είχαν επισκεφθεί την ορεινή Κρήτη για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Το αυτόφωρο, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, έχει λήξει και η δικογραφία έχει διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Ρεθύμνου, αλλά οι φερόμενοι ως δράστες αρνούνται να παραδοθούν.

Συγγενής τους, μετέφερε στον Alpha, μια διαφορετική εκδοχή για το περιστατικό. «Το 4×4 πήγε να προσπεράσει το αυτοκίνητο των τουριστών. Αυτοί αντί να πάνε δεξιότερα ή να μείνουν στο ίδιο σημείο αύξησαν ταχύτητα και έφεραν σε δύσκολη θέση τον οδηγό τον Κρητικό. Φανταστείτε δυο αυτοκίνητα να πηγαίνουν παράλληλα εν τω μεταξύ να έρχεται φορτηγό από την απέναντι μεριά» ανέφερε ο συγγενής τους.

Η πλευρά των Γερμανών υποστηρίζει ότι όλα ξεκίνησαν όταν το μαύρο τζιπ χτύπησε ξαφνικά το αμάξι τους, έκαναν αναστροφή και το ακολούθησαν προκειμένου να καταγραφεί η ζημιά.

«Βγήκε από το αυτοκίνητό του, εγώ καθόμουν στη θέση του συνοδηγού και το τζάμι στο παράθυρο μου ήταν κατεβασμένο. Χωρίς να πει κουβέντα με γρονθοκόπησε κυριολεκτικά στο πρόσωπο. Ξαφνικά άκουσα την αδελφή μου και τον σύντροφό της μητέρας μου να φωνάζουν “Μαχαίρι, μαχαίρι”. Κοίταξα γύρω μου και είδα τον οδηγό του τζιπ να κρατά ένα μαύρο μαχαίρι και να βαδίζει προς το μέρος μου με γοργό ρυθμό» είπε μεταξύ άλλων στον Alpha ο Κρις Μαρκ Φίδερστον.

ΟΠΚΕ και ΕΚΑΜ στην αναζήτηση των δυο νεαρών Κρητικών

Αμάξι στο οποίο επέβαιναν φίλοι των Κρητικών ακολουθούσε και είδαν τι συνέβη σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο συγγενής τους.

«Τα παιδιά σταμάτησαν να διορθώσουν το καλώδιο που δεν έπαιζε στο ηχείο. Και ξαφνικά βλέπουν τους τουρίστες να σταματούν απέναντι τους και να αρχίζουν να τους γρονθοκοπούν. Αμα δείτε το πρόσωπο του έγινε χειρότερο από το αυτοκίνητο» είπε ο συγγενής.

Σύμφωνα με τον Alpha, σήμερα έγινε έρευνα στο σπίτι των δυο νεαρών Κρητικών οι οποίοι είναι γνώριμοι των Αρχών, με τον έναν να είναι εκτός φυλακής με περιοριστικούς όρους καθώς έχει συλληφθεί γιατί είχε στην κατοχή του φυτείες.

Στο σπίτι τους βρέθηκαν μαχαίρια και η Αστυνομία έθεσε σε συναγερμό την ΟΠΚΕ και την ΕΚΑΜ.