Ιδιαίτερα σημαντική χαρακτηρίζεται η μαραθώνια κατάθεση της Δήμητρας Πισπιρίγκου αναφορικά με την υπόθεση των νεκρών παιδιών στην Πάτρα, καθώς ήταν στο σπίτι την ημέρα που πέθανε η Ίριδα.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το MEGA, η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, δεν προσδιόρισε με σαφήνεια τον χρόνο που έλειψε από κοντά της η 33χρονη το ξημέρωμα της 21ης Μαρτίου του 2021, όταν σηκώθηκε για να πάει στην Ίριδα και πρόκειται για μια κρίσιμη στιγμή.

Η λεπτομέρια αυτή θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική, καθώς ερευνητές εκτιμούν ότι εκείνη τη στιγμή δολοφονήθηκε το άτυχο βρέφος, ο θάνατος του οποίου πλέον οφείλεται σε ασφυξία.

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου, στις αρχές Απριλίου του 2021, είχε υποστηρίξει ότι η 33χρονη σηκώθηκε από το κρεβάτι και επέστρεψε σε ένα λεπτό, αφού της είχε βάλει την πιπίλα -χρόνος που δεν επαρκούσε για τον πνιγμό της Ίριδας.

Ωστόσο, όπως κατέθεσε τώρα στο Ανθρωποκτονιών, αφού γύρισε στο κρεβάτι την ρώτησε «αν τάισε τη μικρή», κάτι που προφανώς δεν θα μπορούσε να έχει συμβεί σε ένα λεπτό απουσίας.

Υπενθυμίζεται ότι τις αντιφάσεις που υπάρχουν στα γεγονότα γύρω από τον θάνατο της μικρής Ίριδας είχαν αρχίσει να εξετάζουν εκ νέου οι Αρχές έπειτα από τις εξελίξεις με το θάνατο της Τζωρτζίνας.

Αρχικά, ο θάνατός της είχε αποδοθεί σε αγενεσία φλεβόκομβου, μια σπάνια καρδιολογική νόσο, ωστόσο, υπήρξαν πολλά ερωτήματα που παρέμεναν αναπάντητα, με τις αντιφάσεις μεταξύ των μαρτύρων να προβληματίζουν και την ακριβή ώρα θανάτου να παραμένει ακόμα και σήμερα μυστήριο.