Η Αστυνομία πραγματοποίησε επιχείρηση στο Δήμο Μυλοποτάμου και συνέλαβε δύο Έλληνες, οι οποίοι κατηγορούνται για εμπορία και καλλιέργεια κάνναβης, καθώς εντοπίστηκαν πάνω από 15 κιλά, αλλά και όπλα, όπως καλάσνικοφ και πιστόλια.

Συγκεκριμένα, το πρωί της Παρασκευής (24/6) συνεργαζόμενες ομάδες της ΕΛ.ΑΣ πραγματοποίησαν επιχείρηση με έρευνες σε οικίες, ποιμνιοστάσιο και εξωτερικούς χώρους συγκεκριμένων προσώπων, τοποθεσίες και μέρη τα οποία κατέχουν και χρησιμοποιούν από κοινού οι δύο Έλληνες.

Από τις έρευνες βρέθηκαν να καλλιεργούνται επιμελώς σε τρεις ειδικά διαμορφωμένους χώρους συνολικά εξήντα τέσσερα δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως τρία μέτρα, ευρισκόμενα μέρος αυτών στο στάδιο της συγκομιδής.

Επιπλέον κατασχέθηκαν συνολικά: «15 κιλά και 710 γραμμάρια κάνναβης η οποία ήταν στο στάδιο της αποξήρανσης, πολεμικό όπλο τύπου (Kalashnikov) με ξιφολόγχη, 2 γεμιστήρες του πολεμικού όπλου, 2 πιστόλια με τις γεμιστήρες του, 474 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, 200 γραμμάρια εκρηκτική ύλη, ζυγαριά ακριβείας, 2 κινητά τηλέφωνα και Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ως μέσο διευκόλυνσης παράνομων δραστηριοτήτων».

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης, ενώ οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.