Δίπλα στους γονείς της Ελένης Τοπαλούδη βρέθηκε σήμερα, ημέρα ανακοίνωσης της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας, ο τέως πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Α’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Βούτσης.

Μαζί με την σύζυγό του Αγγελική Παπάζογλου θέλησαν να αποδώσουν τιμή στον αγώνα και τη συγκλονιστική προσφορά προς την κοινωνία που με τη στάση τους δίνουν και εκφράζουν όλες αυτές οι μητέρες και οι οικογένειές τους.

Γιατί «έδειξαν σε όλους μας, όπως τονίζει ο βουλευτής, την πολύ μεγάλη ψυχική δύναμη και το κουράγιο που διαθέτουν, πνίγοντας τον πόνο τους και ισορροπώντας μέσα στην τραγωδία που βιώνουν, προκειμένου να περάσουν το μήνυμα για τη συνειδητοποίηση των πατριαρχικών δομών της ελληνικής κοινωνίας και της ιδιαίτερα εγκληματικής πράξης που αποτελεί η γυναικοκτονία.

Με τη στάση και τον αγώνα τους δίνουν θάρρος στην κοινωνία και τις γυναίκες έτσι ώστε να προληφθούν, να καταγγελθούν και να κολαστούν ανάλογα ειδεχθή εγκλήματα και παρόμοιες αποτρόπαιες συμπεριφορές και πράξεις.

Δίκη Ελένης Τοπαλούδη
Από αριστερά: Ο Γιάννης Τοπαλούδης και η Κυριακή Αρμουτίδου (γονείς της Ελένης Τοπαλούδη), η Ελένη Κρεμαστιώτη (μητέρα της Μυρτούς), και η Ρόζα Φωτιάδου (μητέρα της Σοφίας Σαββίδου).