Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων άρχισε σήμερα η εκδίκαση της υπόθεσης θανάτου της 47χρονης Έφης Τσιχλάκη τον Μάρτιο του 2016 στο Κολυμπάρι Χανίων.

Ο θάνατός της, όπως αναφέρει το flashnews.gr, είχε προέλθει από πυροβολισμό στο κεφάλι με τον 49χρονο σύζυγό της να υποστηρίζει ότι επρόκειτο για αυτοκτονία, στη συνέχεια όμως να οδηγείται σε δίκη με την κατηγορία ότι εκείνος τη σκότωσε.

Η υπόθεση εκδικάζεται μετά από έφεση που άσκησε ο εισαγγελέας Εφετών κατά της πρωτόδικης απόφασης του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ρεθύμνου το οποίο είχε αθωώσει πρωτόδικα τον 49χρονο σύζυγό της.

Η πρώτη μέρα της δίκης κύλησε με τις καταθέσεις των μαρτύρων με σημαντικότερες εκείνες του αδερφού της Έφης Τσιχλάκη, Γιώργου, του ξαδέρφου της, Εμμανουήλ Αθανασίου, αλλά και της ιατροδικαστού της Πολιτικής Αγωγής που επεδίωξε να εξηγήσει ενώπιον των δικαστών και των ενόρκων, γιατί ο θάνατος της Έφης Τσιχλάκη ήταν δολοφονία και όχι αυτοκτονία.

Δίκη για το θάνατο της Έφης Τσιχλάκη στα Χανιά

Ο αδερφός της 47χρονης Έφης, μιλώντας στο τοπικό σάιτ, υποστήριξε ότι η αδερφή του ήταν εμφανές ότι αντιμετώπιζε προβλήματα στο γάμο της, ότι φοβόταν τον σύζυγό της και ότι στο σημείωμα που άφησε, γράφει ότι ήθελε να λήξει αυτή η σχέση αλλά όχι να βάλει τέλος στη ζωή της.

Η δίκη θα συνεχιστεί τη Δευτέρα 23 Μαΐου με πιθανές καταθέσεις και άλλων μαρτύρων (σίγουρα θα παρουσιαστεί από την Πολιτική Αγωγή ένας οπλουργός) αλλά και την απολογία του κατηγορουμένου, η οποία αναμένεται με ξεχωριστό ενδιαφέρον.