Με 129 προσαγωγές αλλοδαπών, που στερούνταν τα νόμιμα έγγραφα παραμονής στη χώρα, ολοκληρώθηκε αστυνομική επιχείρηση «σκούπα» στο κέντρο της Αθήνας, που διεξήχθη τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας (16/5).

Στη συγκεκριμένη «σκούπα», που έγινε στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου στην Ομόνοια και σε γύρω δρόμους, συμμετείχαν συνολικά 147 άνδρες και γυναίκες της ΕΛ.ΑΣ., από διάφορες υπηρεσίες, ενώ έγιναν συνολικά 442 έλεγχοι. Το σύνολο των προσαχθέντων οδηγήθηκε στο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. της Αμυγδαλέζας, όπου θα ξεκινήσει η διαδικασία επιστροφής στις χώρες προέλευσης τους.

Πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σχολίαζαν ότι δεν ήταν απλά μία μεμονωμένη ενέργεια, αλλά μία επιχείρηση που εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας στο κέντρο της Αθήνας.

Σε δήλωση του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, δήλωσε ότι: «Εντείνουμε τις ειδικές αστυνομικές επιχειρήσεις με τη συμμετοχή όλων των Μονάδων της Ελληνικής Αστυνομίας, τόσο στο κέντρο, όσο και στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Στόχος μας η αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, του παραεμπορίου και ασφαλώς, των ναρκωτικών. Αυτός είναι ο δρόμος για να ενισχύεται σταθερά το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών».