Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Μονεμβασιά από το φονικό τροχαίο το βράδυ του Σαββάτου, με δράστη έναν 52χρονο επιχειρηματία – γαιοκτήμονα της περιοχής, ο οποίος το πρωί της Τετάρτης (11/5) θα βρεθεί ενώπιον του ανακριτή.

Το Newsbeast φέρνει στο φως τη δημοσιότητα, την κατάθεση –στους συναδέλφους του που χειρίστηκαν προανακριτικά το περιστατικό- ενός από τους αστυνομικούς που ενεπλάκησαν στην καταδίωξη του 52χρονου κατά την «τρελή» πορεία του και στη σύλληψη του.

Ο αστυνομικός ξεκινάει την κατάθεση του αναφερόμενος στο τι αντίκρισε φτάνοντας στη σκηνή του εγκλήματος: «Αρχικά βρήκα έναν άνδρα αιμόφυρτο. Τον ρώτησα πως τον λένε, μου απάντησε και αμέσως κάλεσε εκ νέου το ΕΚΑΒ. Επειδή ο τραυματίας βρισκόταν στη μέση του δρόμου, απέκλεισα την κυκλοφορία με κώνους, εκτρέποντας την κυκλοφορία από παραδρόμους, ενώ τοποθέτησα το περιπολικό με τους φάρους αναμένοντας και αποκλείοντας το ρεύμα κυκλοφορίας».

«Με μεγάλη ταχύτητα ερχόταν προς τον τραυματία που ήταν στη μέση του δρόμου»

Στη συνέχεια, εξηγεί στους συναδέλφους του τι συνέβη όταν ο 52χρονος με το λευκό όχημα επέστρεψε στο σημείο: «Μετά από περίπου λεπτά και ενώ φωτογράφιζα το χώρο, αντιλήφθηκα πως από την πλευρά που είχα τοποθετήσει τους κώνους ερχόταν ένα λευκό αυτοκίνητο με αυξημένη ταχύτητα. Παρέσυρε τους κώνους και κατευθύνθηκε προς τον τραυματία που ήταν στη μέση του δρόμου. Έκανα προσπάθεια να τον σταματήσω, τόσο εγώ αλλά και οι πολίτες που ήταν στο σημείο, αλλά αυτός συνέχισε την πορεία του παρασύροντας τον τραυματία και σέρνοντάς τον κάτω από το όχημά του».

Κάπως έτσι ξεκινάει η ολιγόλεπτη καταδίωξη, με τον αστυνομικό να καταθέτει: «Αρχικά τον ακολούθησε ο συνάδελφος μου με τη μοτοσικλέτα και ύστερα και εγώ με το περιπολικό. Μετά από 200 μέτρα είδα τον τραυματισμένο άντρα που είχε παρασύρει να βρίσκεται στη μέση του δρόμου, χωρίς να έχει πλέον τις αισθήσεις του, το όχημα και ο οδηγός να έχει εγκαταλείψει το σημείο. Τον σκέπασα με ένα λευκό σεντόνι, τοποθέτησα κώνους και συνέχισα την πορεία μου προς την Νεάπολη αναζητώντας το λευκό όχημα. Είχα φτάσει όταν με ειδοποίησαν ότι το όχημα ήταν σε πάρκινγκ στο εστιατόριο (…) στον οικισμό Αγία Παρασκευή Μονεμβασιάς».

Καταλήγοντας ο αστυνομικός ανέφερε: Γύρισα πίσω και φτάνοντας με ενημέρωσε ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου πως το όχημα είχε φύγει από το πάρκινγκ με κατεύθυνση προς Μονεμβασιά μόλις πέρασαν τα περιπολικά. Μετά είδα από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας να κινείται αυτοκίνητο χρώματος μπλε και πίσω ακολουθούσε το λευκό όχημα, που ενεργώντας προσπέραση, συγκρούστηκε πλευρικά με το μπλε όχημα και μετά επίσης πλευρικά με το περιπολικό που οδηγούσα. κινούμενος στο ρεύμα κυκλοφορίας μου. Τότε ακινητοποιήθηκε».