Προφυλακιστέοι κρίθηκαν με σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα οι τέσσερις (4) συλληφθέντες για μεγάλη υπόθεση εμπορίας και διακίνησης κοκαΐνης στα Τρίκαλα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του trikalavoice.gr οι απολογίες τους ολοκληρώθηκαν αργά το βράδυ της Τρίτης. Με την υπόθεση να είναι καλά δεμένη από τις αστυνομικές αρχές (ο φάκελος περιείχε και παρακολουθήσεις) η προφυλάκισή τους ήταν αναμενόμενη.

Σημειώνεται ότι η εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην εμπορία και διακίνηση κοκαΐνης εξαρθρώθηκε έπειτα από μεθοδική και συστηματική έρευνα των αστυνομικών αρχών. Στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη στα Τρίκαλα, από αστυνομικούς, συνελήφθησαν συνολικά -4- άνδρες, -3- ημεδαποί, ένας από τους οποίους έχων τον ηγετικό ρόλο και -1- αλλοδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Στην ίδια υπόθεση, όπως προαναφέρθηκε, εμπλέκονται ακόμη -26- άτομα, -23- από τα οποία ως χρήστες και -3- ως διακινητές, τα οποία περιλαμβάνονται στη σχηματισθείσα δικογραφία.

Σχετικά με τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της, τουλάχιστον από τα μέσα Δεκεμβρίου του 2021, έχοντας ιεραρχική δομή και διαρκή δράση, δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση κοκαΐνης στα Τρίκαλα.

Εκτιμάται ότι το συνολικό όφελος που τα μέλη της οργάνωσης αποκόμισαν από την εγκληματική τους δραστηριότητα ανέρχεται τουλάχιστον στο χρηματικό ποσό των -70.000- ευρώ.