Την αγανάκτηση της οικογένειας της Ελένης Τοπαλούδη προκάλεσε η νέα διακοπή, η δεύτερη κατά σειρά, της δίκης των κατηγορουμένων για την αποτρόπαια δολοφονία της πριν από περίπου τρία χρόνια στη Ρόδο.

«Μπράβο σε όλους κι εκεί ψηλά που κάθεστε στα έδρανα. Ντροπή! Ντροπή!» φώναξε η μητέρα της Ελένης, Κούλα Αρμουτίδου στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου ότι δεν θα γίνει η σημερινή συνεδρίαση.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας αποφάσισε την διακοπή της δίκης για τις 15 Μαρτίου καθώς μια ένορκος αλλά και ο δικηγόρος του 22χρονου κατηγορούμενο, Αλβανικής καταγωγής, νοσούν με κορονοϊό.

Στο πλευρό της μάνας της Ελένης οι μητέρες της Γαρυφαλλιάς της Ερατώς

Δίπλα στην οικογένεια της άτυχης φοιτήτριας βρέθηκε και σήμερα η Άννα Ψαράκου, μητέρα της Γαρυφαλλιάς που δολοφονήθηκε το καλοκαίρι στη Φολέγανδρο, αλλά και η Ελένη Κρεμαστιώτη, μητέρα της Ερατώς που δολοφονήθηκε το 2019 στη Μυτιλήνη από τον εν διαστάσει σύζυγό της.

Μάλιστα, η Ελένη Κρεμαστιώτη ένωσε τη φωνή της με αυτή της μητέρας της Ελένης Τοπαλούδη, που ταξιδεύει από τον Διδυμότειχο για να παραστεί στη δίκη, και διαμαρτυρήθηκε έντονα όταν άκουσε την εισαγγελέα να ζητεί νέα διακοπή της δίκης. «Τι θέλετε δηλαδή… Να τους φέρουμε εδώ με COVID;» τη ρώτησε η εισαγγελική λειτουργός.

«Δεν μπορώ να βλέπω τους δολοφόνους του παιδιού μου στο ίδιο ύψος με τους δικαστές»

«Την κοροϊδία τους μέσα! Δεν ντρεπόμαστε καθόλου! Κάποιος ένορκος έχει COVID λέει! Δεν πρέπει να υπάρχουν αναπληρωματικοί; Πόσο να αντέξω! Θέλει το σύστημα να μας εξουθενώσει ή να μας στείλει στο ψυχιατρείο!» αντέδρασε κατά την έξοδο της από το δικαστήριο η μητέρα της Ελένης η οποία νωρίτερα ξέσπασε όταν αντίκρισε τον Ροδίτη κατηγορούμενο να κάθεται στο εδώλιο του Εφετείου που είναι υπερυψωμένο και βρίσκεται στο ίδιο ύψος με την έδρα των δικαστών. «Δεν μπορώ να βλέπω τους δολοφόνους του παιδιού μου στο ίδιο ύψος με τους δικαστές. Εγώ η μάνα της δολοφονημένης Ελένης» διαμαρτυρήθηκε, συναισθηματικά φορτισμένη, η γυναίκα.

Το δικαστήριο είχε διακόψει και πάλι πριν από περίπου ένα μήνα όταν ο νέος συνήγορος του κατηγορούμενου, Αλβανικής καταγωγής, ζήτησε χρόνο να ενημερωθεί για το περιεχόμενο το δικογραφίας προκαλώντας και τότε έντονες αντιδράσεις.

Οι δυο νεαροί που κατηγορούνται για το στυγερό έγκλημα, πρωτόδικα, έχουν καταδικαστεί σε ισόβια για την δολοφονία και επιπλέον 15 έτη κάθειρξη για το αδίκημα του ομαδικού βιασμού. Τώρα, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο καλείται να εξετάσει και πάλι όλα τα στοιχεία που οδήγησαν στην πρωτόδικη καταδίκη, χωρίς κανένα ελαφρυντικό.

Τοπαλούδη

Οι κατηγορούμενοι έχουν δώσει τη δική τους εκδοχή για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν το μοιραίο βράδυ στη Ρόδο, όταν παρέσυραν το νεαρό κορίτσι στη βόλτα θανάτου επιφυλάσσοντας ο καθένας για τον εαυτό του ρόλο κομπάρσου.

Ωστόσο, η προσπάθεια τους να ρίξουν την ευθύνη ο ένας στον άλλο δεν έπεισε το πρωτόδικο δικαστήριο που αποφάσισε πως και οι δυο άνδρες επιτέθηκαν και βίασαν την Ελένη, που σπούδαζε στη Ρόδο, όταν εκείνη αρνήθηκε οποιαδήποτε σεξουαλική επαφή μαζί τους. Στη συνέχεια για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους την μετέφεραν με ένα αυτοκίνητο και την πέταξαν αναίσθητη στη θάλασσα σε ερημική περιοχή.

Το άψυχο κορμί της Ελένης εντοπίστηκε στις 28 Νοεμβρίου 2018 στην παραλία «Φώκια» στους Πεύκους της Ρόδου. Οι γονείς της, που την αναζητούσαν, την αναγνώρισαν από το τατουάζ που είχε στο πόδι της. Το κορίτσι είχε χτυπηθεί βάναυσα πριν βρεθεί αβοήθητο στη θάλασσα όπου άφησε την τελευταία του πνοή.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν μια φίλη της Ελένης

αναφέρθηκε σε ένα αγόρι που είχε γνωρίσει πρόσφατα και η σύλληψη των νεαρών ανδρών δεν άργησε.