Με τις καταδίκες των δύο πρώην δικαστών, της Κωνσταντίνας Μπουρμπούλια και Ευάγγελου Καλούση, τελείωσε χθες η δίκη σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος, που ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Το Πενταμελές Εφετείο κακουργημάτων μείωσε τις πρωτόδικες ποινές που είχαν επιβληθεί στους δύο «πρωταγωνιστές» του σκανδάλου, ενώ απάλλαξε από τις κατηγορίες τον δικηγόρο Σάκη Κεχαγιόγλου, τον πρώην σύζυγο της Κ. Μπουρμπούλια και τον επιχειρηματία Α. Γεωργίου.

Συγκεκριμένα, στον Ευάγγελο Καλούση επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 12 ετών (από τα 20 χρόνια και δύο μήνες που είχαν επιβληθεί πρωτόδικα) και στην Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια επτά ετών, από την αρχική των 12 ετών. Και οι δύο πρώην ανακριτές οδηγήθηκαν στην φυλακή.

Η υπόθεση αφορούσε πράξεις νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα , κατάχρησης εξουσίας κ.α., που σχετίζονται με χρηματισμό των δικαστικών λειτουργών, προκειμένου να έχει ευνοϊκή κατάληξη σε ποινικές του υποθέσεις ,που χειρίζονταν οι δύο ως ανακριτές, ο επιχειρηματίας κ. Σωτήρης Κρητικός, ο οποίος χθες κρίθηκε αθώος από το δικαστήριο. Οι δύο κατηγορούμενοι δικαστικοί, σύμφωνα με την δικογραφία, έκαναν κρουαζιέρα με σκάφος που ανήκει στον επιχειρηματία, ενώ η Μπουρμπούλια, μέσω του Καλούση, φέρεται να πήρε, το 2001, μεγάλο χρηματικό ποσό για να μην προφυλακίσει τον κ. Κρητικό σε υπόθεση θανατηφόρας έκρηξης σε βενζινάδικο που του ανήκε. Το επίμαχο ποσό φέρεται με την βοήθεια του πρώην συζύγου της να το διέθεσε για αγορά μετοχών.

Με την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, πλην του κ. Κρητικού, απαλλάχθηκαν ο δικηγόρος κ. Σάκης Κεχαγιόγλου, ο πρώην σύζυγος της Μπουρμπούλια κ.Θ.Αμοργιανός και ο επιχειρηματίας κ.Α.Γεωργίου, στους οποίους είχαν επιβληθεί ποινές φυλάκισης από δύο έως έξι ετών.

Το δικαστήριο καταδίκασε τον επιχειρηματία, Ευστρ. Βαλυράκη, σε 18μηνη ποινή φυλάκισης για πράξεις πλημμεληματικού χαρακτήρα.