Η υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη, η οποία έχει συγκλονίσει όλη τη χώρα και απαιτεί από τους γονείς του δολοφονημένου νέου άντρα αλλά και από όλη την κοινωνία, να σπάσει το απόστημα της οπαδικής βίας φαίνεται ότι έχει κινητοποιήσει στο μέγιστο τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές.

Για τις ραγδαίες εξελίξεις στο θέμα της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού, ο Αλέξης Κούγιας τονίζει πως η σημερινή παράδοση του 12ου ατόμου στις αρχές.σ ο 22χρονος που παραδόθηκε σήμερα το πρωί, έφτασε στο Αστυνομικό Μέγαρο περίπου στις 08:30 και κατέθετε για περίπου έξι ώρες) δεν σημαίνει πως έχει συμπληρωθεί και το παζλ των κατηγορούμενων. Όπως μα λέει ο κος Κούγιας: «Το λέω κατηγορηματικά- δεν τελειώσαμε όσον αφορά τα εμπλεκόμενα πρόσωπα. Να περιμένετε και άλλους κατηγορούμενους. Με την έρευνα του DNA στα όπλα και στη γιάφκα θα ταυτοποιηθούν και άλλα πρόσωπα. Αυτό δεν σημαίνει ότι όποιος ταυτοποιηθεί θα είναι και κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία, αλλά αν ταυτοποιηθούν τα πρόσωπα αυτά και παράλληλα αρθεί το απόρρητο των τηλεφωνικών επικοινωνιών και βρεθεί ότι την ώρα του εγκλήματος συγκεκριμένα πρόσωπα ήταν εκεί όπου έγινε η ανθρωποκτονία εις βάρος του Αλκιβιάδη, αυτό σημαίνει ότι θα ασκηθούν διώξεις σε αυτά τα πρόσωπα. Είμαι βέβαιος ότι η ανακρίτρια θα κάνει το καθήκον της και δεν θα κάνει σε κανέναν έκπτωση. Ήδη η αστυνομία είναι προ των πυλών της σύλληψης του 13ου ατόμου, ο οποίος ονομάζεται και ο “Μεγάλος”».

Οι συλληφθέντες για τη δολοφονία του Άλκη

Οι κατηγορίες που αναμένεται να ασκηθούν

Σύμφωνα με τον κο Κούγια, το γεγονός ότι για την ώρα κανείς από τους δώδεκα συλληφθέντες δεν αναλαμβάνει την ευθύνη των γεγονότων και έχει ξεκινήσει ένα τένις ευθυνών ανάμεσα τους δεν πρόκειται να δυσκολέψει το έργο της υπεράσπισης της οικογένειας. Όπως σημειώνει ο γνωστός δικηγόρος: «Με την αλλαγή του ποινικού κώδικα, δεν χρειάζεται να είναι κάποιος αυτουργός για να δικαστεί με αυτή την ποινή. Η συμμετοχή και η συνέργεια και μόνο φτάνουν. Μπορεί μάλιστα ο συνεργός να δεχτεί και μεγαλύτερη ποινή από τον αυτουργό».

Ο ίδιος δεν θέλει να προχωρήσει σε καμία πρόβλεψη για τις ποινές. Όπως μας είπε: «Σέβομαι τα δικαστήρια. Άλλωστε, η υποστήριξη της κατηγορίας στο δικαστήριο, έχει λόγο για την κατηγορία. Δεν έχει κανένα λόγο για την επιβολή των ποινών. Δεν μπορώ να κάνω αυτό για το οποίο κακίζω τους συνάδελφους μου όταν το κάνουν- προβλέψεις. Εμείς θα κάνουμε ο, τι πρέπει για να βοηθήσουμε το δικαστήριο, αρχικά στο κομμάτι της ανάκρισης, να βρεθούν όλα τα στοιχεία για να έχουμε ισχυρές αποδείξεις που να καταδεικνύουν τη συμμετοχή των κατηγορουμένων. Θα ζητήσουμε από την ανακρίτρια οποιαδήποτε άλλη ανακριτική πράξη και ακολούθως όταν φτάσουμε στο δικαστήριο θα βοηθήσουμε να εκδώσει μια απόφαση δίκαιη. Όποιος είναι ένοχος να καταδικαστεί, όποιος είναι αθώος να αθωωθεί. Το βέβαιο είναι πως όταν θα ωριμάσει η υπόθεση θα ζητήσουμε από τον Άρειο Πάγο και τον εισαγγελέα εφετών Θεσσαλονίκης να ζητήσει από τον εισαγγελέα Αθηνών να αλλάξει η έδρα της εκδίκασης της υπόθεσης και να γίνει σε οποιαδήποτε άλλη πόλη εκτός από τη Θεσσαλονίκη».


Όσο για τις κατηγορίες που θα ασκηθούν ο κος Κούγιας λέει πως η κατηγορία θα είναι η ίδια- ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού. Όπως τονίζει ο ίδιος: «Είμαι βέβαιος ότι θα ασκηθεί συμπληρωματική κατηγορία για εγκληματική οργάνωση και για διακεκριμένη κατοχή όπλων. Και οι δυο αυτές κατηγορίες είναι κακουργήματα. Στην κατηγορία για εγκληματική οργάνωση άλλος θα είναι ο διευθυντής, άλλα τα μέλη».

Για τη διαμάχη με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Όσον αφορά το θέμα της διαμάχης με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ ο κος Κούγιας σημειώνει τα εξής: «Ήμουν έτοιμος για ο, τι συμβαίνει σήμερα γιατί γνώριζα πόσο πολύ αδίστακτα είναι τα πρόσωπα που έκαναν τα εγκλήματα. Εκείνο που με εξέπληξε είναι η επίθεση που έγινε εναντίον μου επειδή ανέδειξα ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός, όταν μετά την ήττα του ΠΑΟΚ από τον ΑΡΗ στην Τούμπα στις 29 Νοεμβρίου, ο Γιώργος Σαββίδης έκανε μια ανάρτηση με ένα μαχαίρι.

Αλέξης Κούγιας για Άλκη

»Μόλις το είδαν αυτό οι εντολείς μου μού έδωσαν και εμένα εντολή να μην το αποσιωπήσω και να το αναδείξω. Και ενώ γνωρίζουν ότι είναι εντολή των χαροκαμένων αυτών γονιών να το κάνω, κάνουν προσωπικές επιθέσεις εναντίον μου με αποκορύφωμα την χυδαία ανάρτηση του υπεύθυνου εκπρόσωπου τύπου της ΠΑΕ το περασμένο Σάββατο. Σήμερα κοινοποίησα εξώδικα σε όλο το συμβούλιο του ΠΑΟΚ και τις επόμενες μέρες θα κατατεθούν μηνύσεις και αγωγές».