Ο 88χρονος, που πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον 67χρονο στον Πύργο έξω από το εργοστάσιό του, πέρασε σήμερα την πόρτα του Δικαστικού Μεγάρου Πύργου για να απολογηθεί. Ο ηλικιωμένος εμφανίστηκε με μπαστούνι στο δικαστήριο.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 11 το πρωί, της περασμένης Τετάρτης, όταν ο ηλικιωμένος μετέβη με το αυτοκίνητο του στο εργοστάσιο ξυλείας που βρίσκεται παράλληλα με την Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου, απέναντι από το εστιατόριο «Αίγλη».

Κατέβηκε από το αυτοκίνητο και ζήτησε να δει τον επιχειρηματία. Όταν εκείνος έφτασε στην είσοδο της επιχείρησης του, ο δράστης φέρεται να ρώτησε τον επιχειρηματία αν θυμάται την κτηματική διαφορά που είχαν πριν κάποια χρόνια μιας και ο ίδιος ήθελε να τακτοποιήσει τα κληρονομικά του και αν θυμάται και τον ίδιο.

Μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα οι τόνοι ανέβηκαν και τότε ο ηλικιωμένος άνδρας άρπαξε την μονόκαννη καραμπίνα που είχε πάρει μαζί του και πυροβόλησε τον 67χρονο τραυματίζοντας τον σοβαρά στην περιοχή της δεξιάς κοιλιακής χώρας.

Είχε τις αισθήσεις του όταν τον παρέλαβε το ΕΚΑΒ

Την ώρα του συμβάντος, στο χώρο της αποθήκης ξυλείας βρισκόταν ο γιος του θύματος και ένας ακόμα εργαζόμενος οι οποίοι άκουσαν τον διάλογο αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούσαν να φανταστούν το κακό που επρόκειτο να συμβεί.

Άμεσα κλήθηκε ασθενοφόρο για να παραλάβει τον 67χρονο και να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο του Πύργου. Ο άτυχος επιχειρηματίας κατά την διακομιδή του, που έγινε συνοδεία και του γιου του, είχε τις αισθήσεις του όμως λίγη ώρα αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή αφού τα τραύματα που έφερε σε ζωτικά όργανα ήταν πάρα πολύ βαριά και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που έκαναν οι γιατροί για τον κρατήσουν στη ζωή, εξέπνευσε λίγη ώρα αργότερα αναφέρει το patrisnews.com.

Πέρα από το ΕΚΑΒ, στο σημείο έσπευσε και η αστυνομία η οποία αφού συνέλεξε στοιχεία και προχώρησε στις απαραίτητες έρευνες, ταυτοποίηση τα στοιχεία του δράστη, τον οποίο και συνέλαβε σε λιγότερο από μία ώρα, στο σπίτι του στο Λεβεντοχώρι.