Για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος κατηγορούνται ένας 44χρονος και μία 30χρονη Ρομά, που συνελήφθησαν σήμερα το πρωί στο Βέλο Κορινθίας. Επιπλέον, σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία και για παράβαση του νόμου περί Προστασίας των Αρχαιοτήτων.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, σε έρευνα που έκαναν στο αυτοκίνητο που επέβαιναν οι δύο Ρομά, βρήκαν και κατάσχεσαν πλήθος από κοσμήματα και τιμαλφή, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν, καθώς και ένα κέρμα, το οποίο κατασχέθηκε και θα αποσταλεί στην αρμόδια υπηρεσία, προκειμένου να κριθεί από αρχαιολόγο, για το αν εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Επίσης, κατασχέθηκαν μία ζυγαριά ακριβείας, μία ειδική πλάκα και ένα μπουκαλάκι με οξύ, τα οποία αποτελούν μέσα που χρησιμοποιούνται για τη διαπίστωση της καθαρότητας του χρυσού. Ακόμη κατασχέθηκε το αυτοκίνητο ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων και 1.800 ευρώ, ως πόσό προερχόμενο από τη διάπραξη αξιόποινων πράξεων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ για την ίδια υπόθεση αναζητείται ακόμη ένα άτομο.