Ο διανομέας που συνελήφθη για την υπόθεση δολοφονίας του ανταποκριτή του ΑΠΕ-ΜΠΕ Νίκου Κάτσικα, φέρεται να ομολόγησε το έγκλημα κατά την απολογία του στις αρχές, δίνοντας παράλληλα και λεπτομέρειες για το πώς έγινε ο φόνος.

Σύμφωνα με τη αιγυπτιακή ειδησεογραφική σελίδα elrai.net, ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε ότι συνάντησε το θύμα για πρώτη φορά μέσα στο εστιατόριο όπου εργάζεται και ότι αντάλλαξαν τα τηλέφωνά τους, σημειώνοντας ότι ο δημοσιογράφος τον πήρε τηλέφωνο και τον κάλεσε στο σπίτι του, λίγες μέρες μετά τη συνάντησή τους.

Ο κατηγορούμενος ανέφερε ότι ενώ βρισκόταν μέσα στο σπίτι του θύματος στο Sheikh Zayed στην Αίγυπτο, παραπονέθηκε ότι βρισκόταν σε κακή κατάσταση και τότε ο Έλληνας δημοσιογράφος φέρεται να του ζήτησε να συνευρεθούν με αντάλλαγμα χρήματα.

Τον έριξε στο έδαφος και τον μαχαίρωσε

Ο κατηγορούμενος δήλωσε, σύμφωνα πάντα με τη σελίδα, ότι συμφώνησε με το αίτημα του θύματος και είχαν δύο φορές σεξουαλική επαφή. Ο διανομέας φέρεται να δήλωσε ότι στη συνέχεια το θύμα αρνήθηκε να του δώσει χρήματα την πρώτη φορά, ενώ κατά τη διάρκεια καβγά ο κατηγορούμενος επιτέθηκε στον δημοσιογράφο. Όπως φέρεται να είπε τον ξυλοκόπησε, τον έριξε στο έδαφος, και τον μαχαίρωσε με ένα μαχαίρι, μέχρι που άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε ότι, αφού συνειδητοποίησε ότι ήταν νεκρός έκλεψε 260 ευρώ, 3 κινητά τηλέφωνα και ορισμένα από τα υπάρχοντα του θύματος και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.

Από την πλευρά της, η Εισαγγελία ανακοίνωσε ότι η σορός του Έλληνα δημοσιογράφου παραδόθηκε στην ελληνική πρεσβεία, αφού η ιατροδικαστική υπηρεσία ολοκλήρωσε τη νεκροψία-νεκροτομή, για να διαπιστωθούν όλες οι συνθήκες της υπόθεσης.

Πώς εντοπίστηκε ο νεκρός

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα οι γείτονες ειδοποίησαν την Αστυνομία καθώς μέσα από το διαμέρισμα του Νίκου Κάτσικα στην περιοχή Sheikh Zayed ερχόταν μια άσχημη μυρωδιά. Η Αστυνομία μπήκε στο διαμέρισμα και βρήκε τη σορό του και αμέσως κλήθηκε στο σημείο ο εισαγγελέας, ο οποίος διαπίστωσε ότι το θύμα είχε ελληνική υπηκοότητα.

Ο 56χρονος δημοσιογράφος ήταν ανταποκριτής του Πρακτορείου από το 2016 και συνεργαζόταν για πολλά χρόνια και με την ΕΡΤ. Ο Νίκος Κάτσικας ήταν ενεργό μέλος της ελληνικής κοινότητας στην Αίγυπτο, ίδρυσε την εφημερίδα Φως στο Κάιρο και εξέδιδε τη μηνιαία έκδοση του Αλεξανδρινού Ταχυδρόμου στην Αλεξάνδρεια. Ήνταν επίσης και αντιπρόεδρος του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου.