Στις φυλακές Τρίπολης οδηγείται ο 49χρονος Ιωάννης Δούρος ο οποίος εργαζόταν για 10 χρόνια ως ναυαγοσώστης στην πλαζ της Βουλιαγμένης και κατηγορείται για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας και παράβαση του νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Ο κατηγορούμενος έδωσε εξηγήσεις ενώπιον του 22ου τακτικού ανακριτή καθώς σε σακίδιο του εντοπίστηκε ένα ζευγάρι κιάλια με ενσωματωμένη οθόνη και κάμερα εγγραφής και μια κάμερα χειρός στην οποία όπως διαπιστώθηκε από πρόχειρο έλεγχο είχε αποθηκευμένο υλικό με ανήλικα.

«Δεν έχω αγγίξει ποτέ παιδί» φέρεται να είπε ο 49χρονος στην απολογία του και συνέχισε: «Το πάθος μου είναι απόρροια στυτικής δυσλειτουργία που προκλήθηκε το 2007 μετά από επέμβαση προστατεκτομής στην οποία υποβλήθηκα. Ζητώ συγνώμη. Κατέβαζα υλικό παιδικής πορνογραφίας εξαιτίας της ανικανότητας μου να συνευρεθώ με γυναίκα».

Σύμφωνα με τη δικογραφία, από τον έλεγχο στο αρχειακό υλικό της βιντεοκάμερας διαπιστώθηκε η ύπαρξη αρχείων με υλικό παιδικής πορνογραφίας και φωτογραφίες με γυμνά παιδιά στην παραλία. Επιπλέον, στο σπίτι του 49χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής και 165 ψηφιακοί δίσκοι με αποθηκευμένο υλικό παιδικής πορνογραφίας και τρεις εξωτερικοί σκληροί δίσκοι.

Ο 49χρονος, πάντως, φέρεται να ισχυρίζεται πως το υλικό που κατείχε ήταν για δική του χρήση και δεν είχε ποτέ παρενοχλήσει κάποιον ανήλικο.

Ωστόσο δεν έπεισε ανακρτιτή και εισαγγελέα και κρίθηκε προφυλακιστέος.

Φωτογραφίες / Βίντεο: Γιάννης Κέμμος