Μέτρα αρωγής για τους πληγέντες από τις πλημμύρες στην Κέρκυρα, ανακοίνωσε κατά την επίσκεψή του στο νησί, ο υφυπουργός Υποδομών, Γιάννης Μαγκριώτης.

Τα ποσά, που διατίθενται για την επισκευή των ζημιών είναι τα εξής:

– Για κατοικίες που χαρακτηρίζονται κατεδαφιστέες: 800 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, από τα οποία το 50% χορηγείται δωρεάν ως κρατική αρωγή και το υπόλοιπο 50% ως άτοκο δάνειο.

– Για τα υπόλοιπα, εκτός κατοικιών, κτήρια που χαρακτηρίζονται κατεδαφιστέα, τα ποσά που χορηγούνται φθάνουν μέχρι τα 600 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, από τα οποία το 1/3 δίδεται δωρεάν και τα 2/3 με την μορφή άτοκου δανείου.

– Για κτήρια, τα οποία πλημμύρισαν χωρίς όμως να υποστούν σοβαρές βλάβες χορηγείται το ποσό των 60 ευρώ ανά τ.μ. δωρεάν, για την αποκατάσταση των ελαφρών ζημιών.

Ο κ. Μαγκριώτης αναφέρθηκε και στα μέτρα που λαμβάνουν τα συναρμόδια υπουργεία, όπως αυτά της Αγροτικής Ανάπτυξης για τις καταστροφές στις καλλιέργειες, των Εσωτερικών για τις καταστροφές στα έργα υποδομής, της Ανάπτυξης, δια του ΕΟΜΜΕΧ, για τις καταστροφές στις επιχειρήσεις και Υγείας για τις προνοιακές ενισχύσεις.

Στην Κέρκυρα βρίσκονται κλιμάκια του ΕΛΓΑ, του ΥΠ.Υ.ΜΕ.ΔΙ. και άλλων συναρμόδιων υπουργείων και καταγράφουν τις ζημιές. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κατέβαλε ήδη 50.000 ευρώ για τις έκτακτες εργασίες της Νομαρχιακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Το υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας εκχώρησε 100.000 ευρώ στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση για προνοιακές ανάγκες των πληγέντων.