Υπερκαλύφθηκε ο ετήσιος στρατηγικός στόχος, που είχε θέσει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τη μείωση του αριθμού των θυμάτων από τροχαία δυστυχήματα.

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Σπύρος Βούγιας, οι νεκροί από τροχαία δυστυχήματα, το α΄εξάμηνο του 2010, ήταν κατά 18,5% λιγότεροι από εκείνους του αντίστοιχου διαστήματος του 2009.

Ο στόχος είναι, σε ετήσια βάση, οι νεκροί να μειωθούν κατά 100 και το ποσοστό 18,5% της μείωσης φθάνει ήδη τον αριθμό 125. Υπολογίζεται ότι, αν συνεχισθεί ο ίδιος ρυθμός, ως το τέλος του χρόνου ο στόχος θα καλυφθεί στο υπερδιπλάσιο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η μείωση του αριθμού των νεκρών αποδίδεται στην εφαρμογή νέων προγραμμάτων αστυνομικής επιτήρησης και επίσης σε νέους προσανατολισμούς των αστυνομικών δυνάμεων.

Κατά τα στοιχεία του Υπουργείου, παραμένει υψηλός ο αριθμός των ατυχημάτων και των νεκρών σε αστικές περιοχές.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Βούγιας, το Υπουργείο σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και ομάδες ειδικών θα προχωρήσει σε νέες πρωτοβουλίες και τεχνικές παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα, από την αστυνόμευση έως τα πρόστιμα, με στόχο να μειωθούν τα ατυχήματα και οι νεκροί και στις αστικές περιοχές.