Ένοχοι κρίθηκαν δύο νεαροί για τον ξυλοδαρμό 32χρονου γιατρού, το βράδυ της 25ης Μαρτίου, στα Χανιά. Το αυτόφωρο δικαστήριο Χανίων επέβαλε στον καθένα από αυτούς ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών.

Οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για το αδίκημα της πρόκλησης σωματικών βλαβών σε βάρος του γιατρού. Ένας ακόμη νεαρός, που αντιμετώπιζε την ίδια κατηγορία, κρίθηκε αθώος.

Σε έναν από τους δύο καταδικασθέντες επιβλήθηκε και ποινή 10 μηνών για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Η ποινή μέχρι την εκδίκασή της σε δεύτερο βαθμό έχει αναστέλλουσα δύναμη με τον όρο οι δύο καταδικασθέντες θα καταβάλουν μέχρι την Μεγάλη Πέμπτη χρηματική εγγύηση που ορίστηκε στις 5.000 ευρώ για τον καθένα.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που είχε σχηματιστεί, το βράδυ της 25ης Μαρτίου ομάδα νεαρών είχε επιτεθεί καταφέρνοντας χτυπήματα στο κεφάλι του 32χρονου γιατρού την ώρα που αυτός βάδιζε με τη σύζυγό του σε πεζοδρόμιο επί της οδού Δασκαλογιάννη.

Σύμφωνα με τον ίδιο αλλά και εκπροσώπους φορέων των Χανίων, η επίθεση είχε ρατσιστικά χαρακτηριστικά καθώς ο 32χρονος προσφέρει ιατρική φροντίδα σε οικονομικούς μετανάστες.

Την επίθεση σε βάρος του γιατρού είχαν καταδικάσει με ψηφίσματά τους κοινωνικοί φορείς της πόλης ενώ σήμερα, έξω από το δικαστήριο πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης στον 32χρονο.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η εκδίκαση της υπόθεσης έγινε χωρίς την παρουσία των τριών νεαρών, που είχαν εξουσιοδοτήσει τους συνηγόρους τους.