Για πέμπτη ημέρα συνεχίζεται η δίκη στον Άρειο Πάγο για τη λίστα Λαγκάρντ, με τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου να κάθεται στο εδώλιο.

Μετά τη χθεσινή κατάθεση του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Διώτη, ο οποίος επέμεινε να μην απαντά σε ερωτήσεις που εκείνος έκρινε πως αφορούν την κατηγορία που αντιμετωπίζει σε άλλο δικαστήριο για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ υποστήριξε πως το USB που παρέδωσε είναι το ίδιο ως προς το υλικό που παρέλαβε, τη σκυτάλη παίρνουν σήμερα τρεις νέοι μάρτυρες.

Πρώτος είναι ο πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ, Λουκάς Τσούκαλης, δεύτερος ο πρώην Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, Φωκίων Γεωργακόπουλος και τρίτη η γραμματέας του Ευάγγελου Βενιζέλου, Σοφία Μπέλμπα.

Η κλήση της κ. Μπέλμπα κρίθηκε απαραίτητη μετά την κατάθεση της συνεργάτιδας του κατηγορούμενου υπουργού, Σοφίας Ρίτσου, οποία ισχυρίστηκε ότι ο χρήστης υπολογιστή με τον κωδικό «Σοφία» που την 1η Οκτωβρίου του 2012 διάβαζε μέρος της λίστας Λαγκάρντ, σύμφωνα με τα όσα έχουν προκύψει από την πραγματογνωμοσύνη, ήταν η γραμματεας του κ. Βενιζέλου και όχι η ίδια η κυρία Ρίτσου.