Στην τελική ευθεία μπαίνει η δίκη για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας με την σημερινή πρόταση του Εισαγγελέα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου. Ο Εισαγγελέας Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης στην αγόρευση του θα εισηγηθεί σχετικά με την κατηγορία για την οποία, σύμφωνα με την άποψη του, πρέπει να καταδικαστεί η Έφη Κακαραντζούλα.

Η κατηγορούμενη έχει ομολογήσει την πράξη της με αποτέλεσμα να θεωρείται δεδομένο ότι ο εισαγγελικός λειτουργός θα ζητήσει την ενοχή της. Ωστόσο, τ ο κρίσιμο ερώτημα είναι για ποια κατηγορία θα κριθεί ένοχη η 36χρονη. Στην απολογία της, έχει με κατηγορηματικό τρόπο ισχυριστεί πως πρόθεση της δεν ήταν να σκοτώσει την άτυχη Ιωάννα. Μάλιστα, ο συνήγορος της από την πρώτη στιγμή έθεσε το θέμα της μετατροπής της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας που αντιμετωπίζει σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Επίθεση με βιτριόλι

Η «μάχη» τόσο της υπεράσπισης όσο και της πολιτικής αγωγής θα δοθεί με κεντρικό ζήτημα την ενδεχόμενη μετατροπή της κατηγορίας που θα επιφέρει αλλαγή στην ποινή που τελικά θα επιβληθεί στην κατηγορούμενη.

Η πρόταση του Εισαγγελέα θεωρείται κρίσιμη καθώς από αυτή θα καθοριστούν οι κινήσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης οι οποίοι θα ακολουθήσουν με τις αγορεύσεις τους.

Τον τελευταίο λόγο, βέβαια, έχουν οι τακτικοί δικαστές και οι ένορκοι, οι οποίοι αφού ακούσουν την εισαγγελική πρόταση θα κρίνουν την τύχη της κατηγορούμενης η οποία ισχυρίστηκε πως δεν θεωρούσε ότι το βιτριόλι είναι «φονικό όπλο». Το θέμα είναι αν η 36χρονη κατάφερε να πείσει με τον ισχυρισμό της πως η εμμονή της με την Ιωάννα, με αφορμή την υποτιθέμενη σχέση της με έναν 40χρονο, ήταν αυτή που την οδήγησε στην αποτρόπαια πράξη. Ήταν ένας ισχυρισμός που προκάλεσε «βροχή» ερωτήσεων με την κατηγορούμενη να επιμένει: «Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος. Μόνο αυτό είναι. Το ορκίζομαι. Αντιλαμβάνομαι ότι δεν είναι σοβαρός λόγος για να προβεί κάποιος σε αυτή την πράξη αλλά αυτός ήταν».