Η Έφη Καρακαντζούλα «έμεινε απαθής και ατάραχη» όταν είδε τις φωτογραφίες της Ιωάννας μετά την επίθεση με βιτριόλι, όπως δήλωσε η ίδια η Ιωάννα Παλιοσπύρου κατά την έξοδό της από το δικαστήριο.

«Δεν πήρα καμία απάντηση και πάλι. Όσα ισχυρίστηκε η κατηγορούμενη στην απολογία της καταρρίπτονται από τα αποδεικτικά στοιχεία. Ακόμα και όταν ο πρόεδρος της Έδρας, της έδειξε τις φωτογραφίες μου, μετά την επίθεση με το βιτριόλι, που θα σόκαραν τον οποιονδήποτε, εκείνη έμεινε απαθής, ατάραχης και δεν κούνησε καν το κεφάλι της. Αυτό αποδεικνύει ότι είναι αμετανόητη» τόνισε η Ιωάννα Παλιοσπύρου. Κληθείσα να απαντήσει αν δέχεται την συγγνώμη της κατηγορούμενης είπε με νόημα: «Ευχαριστώ πολύ».

Ο συνήγορος της Ιωάννας, Νίκος Αλεξανδρής με τη σειρά του σημείωσε με νόημα: «Για να είναι δεκτή η συγνώμη πρέπει να είναι ειλικρινής…». Ο συνήγορος πολιτικής αγωγής χαρακτήρισε μυθεύματα όσα είπε στην απολογία της η κατηγορούμενη.

Ο νομικός παραστάτης της Ιωάννας, Απόστολος Λύτρας, αναφερόμενος στην απολογία δήλωσε: «Περιμέναμε όλοι να ακούσουμε την εξήγηση της φράσης «εσύ Ιωάννα ξέρεις». Η κατηγορούμενη είπε ότι θεωρούσε ότι κινδύνευε η υποτιθέμενη σχέση της με το 40χρονο με τον οποίο η Ιωάννα δεν είχε συναντηθεί. Προσπάθησε να πείσει ότι το βιτριόλι ήταν λίγο ενώ οι ειδικοί λένε ότι ήταν τουλάχιστον ένα λίτρο. Δε μένει καμία αμφιβολία ότι ήθελε να σκοτώσει την Ιωάννα».

«Δεν είμαι δολοφόνος, μου έγινε εμμονή – Όλα ξεκίνησαν όταν γνώρισα τον Νώντα» – Τι είπε η δράστις στην απολογία της

Ένας άνδρας ήταν η αιτία για την αποτρόπαια επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας σύμφωνα με την κατηγορούμενη. Στην απολογία της η 36χρονη έκανε λόγο για εμμονή που την οδήγησε στην επίθεση για την οποία εμπνεύστηκε, όπως είπε, από μια τηλεοπτική εκπομπή.

Το βιτριόλι ισχυρίστηκε «δεν προτεινόταν σαν φονικό όπλο, μόνο ως μέσο εκδίκησης.» και σημείωσε : «Δεν σκέφτηκα ότι θα πεθάνει… Δεν σκέφτηκα ότι μπορεί να το καταπιεί. Δεν είμαι δολοφόνος ουδέποτε σκέφτηκα. Ήμουν υπάκουη στους νόμους και είχα ήρεμη ζωή».

Σε όλη τη διάρκεια της απολογίας η Ιωάννα βρίσκεται στην πρώτη σειρά των καθισμάτων κοντά στο παράθυρο, έχοντας άμεση οπτική επαφή της κατηγορούμενης και κρατά σημειώσεις. Οι γονείς της βρίσκονται λίγο πιο πίσω με αστυνομικούς να βρίσκονται γύρω τους.