Η ακροαματική διαδικασία στη δίκη της υπόθεσης της επίθεσης με βιτριόλι, προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς και σήμερα αναμένεται να φτάσει στο τέλος της η λίστα των μαρτύρων κατηγορητηρίου, αλλά και να ολοκληρωθεί η ανάγνωση εγγράφων.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται και η έναρξη της απολογίας της κατηγορούμενης. Η 36χρονη εξακολουθεί να κρατά κλειστά τα χαρτιά της με το ενδιαφέρον, πλέον, να στρέφεται στους ισχυρισμούς που θα προβάλει. Το «σενάριο» ότι η απόφαση της να επιτεθεί στην Ιωάννα συνδέεται με 40χρονο άνδρα φαίνεται να αποδυναμώνεται. Και αυτό γιατί ο ίδιος κατέθεσε στο δικαστήριο πως ουδέποτε συνάντησε την Ιωάννα, ενώ αναφερόμενος στην κατηγορούμενη είπε πως είχαν μια «περιστασιακή ερωτική σχέση».

Η κατηγορούμενη θα κληθεί να αποκαλύψει το «μυστικό» που κρατά καλά κρυμμένο και αφήνει να εννοηθεί ότι η μοναδική που το γνωρίζει είναι η Ιωάννα.

Σε κάθε περίπτωση είναι βέβαιο πως η 36χρονη θα αρνηθεί κατηγορηματικά ότι είχε πρόθεση να σκοτώσει την Ιωάννα ζητώντας να δικαστεί για το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Εικόνα από τη δίκη της επίθεσης με βιτριόλι

Επίθεση με βιτριόλι: Οι συγκλονιστικές καταθέσεις των γιατρών

Οι γιατροί που κατέθεσαν κατά την τρίτη συνεδρίαση εξέφρασαν την πεποίθηση πως η Ιωάννα κινδύνευσε να χάσει τη ζωή της. Μάλιστα, η γιατρός Μαρία Καλοφώνου περιέγραψε ότι η θερμοκρασία του σώματός της Ιωάννας είχε φτάσει τους 400 βαθμούς Κελσίου. «Θα μπορούσε να χάσει τη ζωή της, μιλάμε και για απώλεια ζωής» ανέφερε χαρακτηριστικά η γιατρός και συμπλήρωσε: «Η θανατηφόρα δόση στο βιτριόλι είναι τα 10ml, δηλαδή μια κουταλιά του γλυκού αρκεί για να σκοτώσει αν το καταπιεί κάποιος. Θα κατέβαινε στον οισοφάγο».

Ο εισαγγελέας θα απαντήσει σήμερα στο αίτημα της πολιτικής αγωγής για κλήση σε κατάθεση δύο ακόμη προσώπων η μαρτυρία των οποίων θεωρείται κομβικής σημασίας καθώς φέρονται να είχαν επικοινωνία με την κατηγορούμενη πριν αλλά και μετά από την επίθεση.

Ήδη, ο εισαγγελέας έχει επιφυλαχθεί σημειώνοντας ωστόσο ότι «αν έρθει ένα πρόσωπο και εξεταστεί ως μάρτυρας υπάρχει κίνδυνος ακυρότητας».

Πάντως, αν τελικά το δικαστήριο αποφασίσει την απόρριψη του σχετικού αιτήματος, υπάρχει η δυνατότητα με την ανακοίνωση της απόφασης να ζητήσει να διαβιβαστεί ο φάκελος στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας προκειμένου να ερευνήσει την ύπαρξη συνεργών στο έγκλημα και να ανοίξει νέα δικογραφία για το θέμα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.