Στις 20 Οκτωβρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο Πενταμελές Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης η δίκη του 36χρονου, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία 25χρονου μπάτλερ από τη Σρι Λάνκα.

Η υπόθεση ήταν προσδιορισμένη να ξεκινήσει σήμερα (Τρίτη 5/10) αλλά το Στρατοδικείο έκανε δεκτό αίτημα των δικηγόρων για ολιγοήμερη διακοπή, λόγω υποχρεώσεών τους στα πολιτικά δικαστήρια.

Προηγουμένως και μετά την ανάγνωση του καταλόγου των μαρτύρων, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως που τού αποδίδεται, δηλώνοντας ότι είναι αθώος.

Το πτώμα επέπλεε στην πισίνα

Όπως επισημαίνεται σε βούλευμα του στρατιωτικού δικαστικού συμβουλίου, η δολοφονία τελέστηκε τον Φεβρουάριο του 2013.

Στα δικαστικά έγγραφα σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρεται πως το 25χρονο θύμα εργαζόταν στην έπαυλη της οικογένειας του 36χρονου, στους Ελαιώνες Πυλαίας. Το πτώμα του βρέθηκε να επιπλέει στην πισίνα της πολυτελούς οικίας κι έφερε σημάδια που οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι στραγγαλίστηκε.

Η υπόθεση οδηγήθηκε στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτό Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, το οποίο όμως αποφάσισε ότι δεν έχει δικαιοδοσία να τη δικάσει, καθώς ο κατηγορούμενος κατά το διάστημα που φέρεται να τέλεσε την πράξη, υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία. Έτσι αποφασίστηκε ο δικαστικός φάκελος να διαβιβαστεί στη Στρατιωτική Δικαιοσύνη και μετά τη νέα ανάκριση που ακολούθησε, η υπόθεση οδηγήθηκε στο ακροατήριο του Πενταμελούς Στρατοδικείου Θεσσαλονίκης.

Ο 36χρονος είναι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.