Στη δεύτερη γιάφκα του Χριστόδουλου Ξηρού που εντοπίστηκε στο Λουτράκι επικεντρώνονται οι αρχές, με υψηλόβαθμο αξιωματικό να τη χαρακτηρίζει εργαστήριο κατασκευής βομβών.

Μέσα στο σπίτι στην περιοχή Περαχώρα Λουτρακίου υπήρχε μια πολύ μεγάλη σακούλα που περιείχε νιτρική αμμωνία, βασική ύλη για κατασκευή ANFO. Μέχρι στιγμής πληροφορίες που μεταδίδει το Mega αναφέρουν ότι έχουν βρεθεί μέχρι και ζυγαριές, καθώς και πάρα πολλά είδη εκρηκτικών υλών.

Το σπίτι είχε νοικιάσει με πλαστά στοιχεία ταυτότητας η 22χρονη, ο πατέρας της οποίας ειδοποίησε την αστυνομία ότι έχει εξαφανιστεί. Εκτιμούν ότι στρατολογήθηκε πολύ πρόσφατα από την οργάνωση.

Ιδιαίτερη προσοχή δίνουν οι αστυνομικοί στον άνδρα που νοίκιασε τη γιάφκα στην Ανάβυσσο και εκτιμούν ότι το πρόσωπο αυτό θα λάμβανε μέρος στην επιχείρηση στις φυλακές Κορυδαλλού, και πως το πρόσωπο αυτό ήταν πολύ κοντά στο Ξηρό από την αρχή της εξαφάνισής του. Δηλαδή κοντά στο σχεδιασμό της επίθεσης, ενώ θεωρούν ότι ήταν ο συνδετικός κρίκος του Ξηρού και των μελών της Συνωμοσίας της Φωτιάς.

Στο επιχειρησιακό κομμάτι εκτιμούν ότι θα λάμβαναν μέρος 12 άτομα, ενώ πιστεύουν ότι υπήρχε σχεδιασμός και για το πώς θα αντιδρούσαν τα φυλακισμένα μέλη της οργάνωσης μετά την επίθεση.