Οι αστυνομικές Αρχές στην Κρήτη αναζητούν το όπλο με το οποίο ο 27χρονος Ρουμάνος σκότωσε τον 39χρονο κτηνοτρόφο και εργοδότη του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, ο 27χρονος δολοφόνος, κατά την ομολογία του στις Αρχές, ανέφερε πως σκότωσε τον 39χρονο με μία καραμπίνα που είχε πάρει από έναν 30χρονο ομοεθνή του, ο οποίος επίσης συνελήφθη.

Ο δράστης κρυβόταν στις σκιές και στις 10 το βράδυ που είδε τον 39χρονο να βρίσκεται στην αυλή του σπιτιού του πυροβόλησε εναντίον του πέντε φορές, την ώρα μάλιστα που στο χώρο βρισκόταν η κόρη του θύματος. Οι σφαίρες τον βρήκαν στο πρόσωπο, την κοιλιά και τα άνω άκρα με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία του πνοή.

Όπως ισχυρίστηκε ο 27χρονος έφυγε από τον χώρο του εγκλήματος και πήγε σε ένα ρέμα όπου και πέταξε την καραμπίνα. Οι Aρχές έχουν ξεκινήσει τις έρευνες και «χτενίζουν» όλη την περιοχή προκειμένου να βρουν το φονικό όπλο

Άγρια δολοφονία στη Μεσαρά Κρήτης: Η κατάθεση που έκαψε τον 27χρονο

Ο 27χρονος ήταν από τους πρώτους άνδρες που κλήθηκε από τους αστυνομικούς προκειμένου να καταθέσει για την άγρια δολοφονία του 39χρονου στο Πετροκεφάλι στη Μεσαρά.

Ο ίδιος τα τελευταία χρόνια εργαζόταν στο ποιμνιοστάσιο του θύματος φροντίζοντας τα ζώα, ενώ έμενε σε ένα κτίσμα εντός που βρισκόταν δίπλα από το σπίτι του 39χρονου.

Κατά την πρώτη κατάθεσή του ισχυρίστηκε ότι την προηγούμενη ημέρα ο 39χρονος είχε καυγαδίσει έντονα με έναν 40χρονο για οικονομικές διαφορές αφήνοντας να εννοηθεί πως εκείνος ίσως είναι ο δράστης. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν αποδείχθηκε με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να πιέσουν ακόμα περισσότερο τον 27χρονο με αποτέλεσμα εκείνος να «σπάσει» και να ομολογήσει την πράξη του.

Μόλις ομολόγησε ο 27χρονος άρχισε να περιγράφει τα όσα βίωνε στην δούλεψη του 39χρονου. Ο δράστης στην κατάθεσή του ισχυρίστηκε πως ήταν και ο ίδιος θύμα καθώς ο 39χρονος του συμπεριφερόταν βάναυσα και είχε βίαια ξεσπάσματα. Παράλληλα επεσήμανε πως είχαν αρκετές οικονομικές διαφορές.

Το χρονικό της δολοφονίας

Ήταν λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Δευτέρας όταν ο 39χρονος κτηνοτρόφος βρισκόταν στο σπίτι του στο Πετροκεφάλι. Μαζί του ήταν μία από τις δύο κόρες του ενώ η γυναίκα του είχε πεταχτεί σε μία δουλειά που είχε.

Ο 39χρονος βρισκόταν στην αυλή όταν ο 27χρονος που ήταν κρυμμένος στόχευσε με την καραμπίνα και πυροβόλησε πέντε φορές εναντίον του. Ο άτυχος άνδρας τραυματίστηκε θανάσιμα στην κοιλιά, το πρόσωπο και τα χέρια ενώ ο 27χρονος έφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Η αστυνομία κλήθηκε στο σημείο και ξεκίνησε τις έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη. Μέσα σε λίγες ώρες οι αστυνομικοί εξιχνίασαν την υπόθεση και συνέλαβαν τον 27χρονο ο οποίος ομολόγησε την πράξη του.

Θλίψη και οργή επικράτησε το απόγευμα στον Ιερό Ναό του Αγίου Πνεύματος στο Πετροκεφάλι όπου τελέστηκε η κηδεία του άτυχου 39χρονου. Τραγικές φιγούρες οι δύο κόρες του άτυχου κτηνοτρόφου.