Συγκλονίζει η εν ψυχρώ εκτέλεση του 40χρονου κτηνοτρόφου στο Πετροκεφάλι του δήμου Φαιστού στην Κρήτη. Ο Ρουμάνος εργάτης του ομολόγησε ότι εκείνος πυροβόλησε και σκότωσε τον άνδρα, υποστηρίζοντας ότι το θύμα ήταν βίαιο απέναντί του και ότι είχαν οικονομικές διαφορές.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του ekriti.gr, o 27χρονος Ρουμάνος έπεσε σε αντιφάσεις την ώρα της ανάκρισης από τους αστυνομικούς και τελικά ομολόγησε την πράξη του παρά το γεγονός ότι αρχικά προσπάθησε να παρουσιάσει τον εαυτό του ως παρ’ ολίγον θύμα και μάρτυρα της εκτέλεσης.

Τα λεγόμενά του δεν έπεισαν τους έμπειρους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου που κατάλαβαν εγκαίρως ότι μπροστά τους ίσως να έχουν τον δράστη της δολοφονίας. Τον ανέκριναν με αποτέλεσμα εκείνος να σπάσει και να ομολογήσει.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι έγινε και μία δεύτερη σύλληψη Ρουμάνου, ενός 31χρονου και πρόκειται για εκείνον που ότι προμήθευσε το όπλο στον καθ’ ολομογία δράστη.

Δολοφονία στη Μεσαρά: Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Η ΕΛΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση για την υπόθεση, στην οποία αναφέρονται τα εξής:

Συνελήφθησαν, σήμερα (24.08.2021) το μεσημέρι από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου και του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού, δύο αλλοδαποί εμπλεκόμενοι σε ανθρωποκτονία που διαπράχθηκε χθες (23.08.2021) το βράδυ, σε βάρος ημεδαπού άνδρα, σε περιοχή του Δήμου Φαιστού.

Ειδικότερα, χθες (23.08.2021) το βράδυ, σε περιοχή του Δήμου Φαιστού ο ένας αλλοδαπός πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο τον ημεδαπό, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.

Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και αρμόδιο κλιμάκιο του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών Ηρακλείου.

Από την εμπεριστατωμένη και ενδελεχή διενεργηθείσα προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού προέκυψε ότι ο ένας αλλοδαπός είχε προβεί στην ανθρωποκτονία σε βάρος του ημεδαπού άνδρα.

Στην υπόθεση εμπλέκεται ακόμη ένας αλλοδαπός, στην οικία του οποίου ακολούθησε έρευνα, όπου κατά τη διάρκεια αυτής βρέθηκε αεροβόλο όπλο και μαχαίρι.

Η προανάκριση, διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.