Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 75χρονος από τον Άγιο Κωνσταντίνο που κατηγορείται ότι την Πέμπτη 19 Αυγούστου, πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο τον 54χρονο ανιψιό του για περιουσιακές διαφορές.

Του ανταποκριτή μας από το Lamiareport.gr από τη Στερεά Ελλάδα

Ο 75χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους, της εμφάνισης στο Α.Τ. του τόπου κατοικίας του μια φορά εντός του πρώτου πενθημέρου κάθε μήνα και της απαγόρευσης εξόδου από την Χώρα.

Στο επεισόδιο του πυροβολισμού μάλιστα ήταν και η ανήλικη κόρη του 54χρονου, καθώς επέβαινε μαζί με τον πατέρα της στο αυτοκίνητο.

Ο ηλικιωμένος υποστήριξε ενώπιον της Ανακρίτριας του Πρωτοδικείου Λαμίας και ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λαμίας, ότι δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να βλάψει τον ανιψιό του και ότι πυροβόλησε στον αέρα.

«Προβάλλαμε όλους τους υπερασπιστικούς μας ισχυρισμούς συνοδευόμενους με τα αποδεικτικά στοιχεία αυτών, ενώ υποβλήθηκε από την πλευρά της υπεράσπισης και αίτημα διενέργειας εξέτασης του όπλου από κατάλληλο πραγματογνώμονα οπλουργό προκειμένου να επιβεβαιωθεί ο εξ αρχής προβληθείς ισχυρισμός μας ότι οι πυροβολισμοί ήταν στον αέρα και όχι προς την πλευρά του μηνυτή», δήλωσε στο LamaiaReport ο συνήγορος του 75χρονου Κώστας Μπαρούτας.

Μάλιστα σύμφωνα με τον κ. Μπαρούτα «από τα στοιχεία της δικογραφίας συντρέχουν πολλές πιθανότητες εν τέλει να μετατραπεί κατ’ επιτρεπτή μεταβολή η βασική κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε κατηγορία διωκόμενη σε βαθμό πλημμελήματος με συνέπεια την επιεικέστερη ποινική αντιμετώπιση του εντολέα μου».