Προθεσμία για την ερχόμενη Παρασκευή ζήτησε και έλαβε από τον εισαγγελέα ο Γιώργος Σούκουρης ο οποίος έχει κληθεί ως ύποπτος στο πλαίσιο της έρευνας για τις καταγγελίες περί χρηματισμού βουλευτών ώστε να επιτευχθεί η εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο Γιώργος Σούκουρης, ο οποίος θεωρείται πρόσωπο κλειδί στην υπόθεση, έχει κληθεί σε ανωμοτί κατάθεση ως ύποπτος για την διάπραξη του κακουργήματος της δωροδοκίας βουλευτή. Έτσι, πριν δώσει τις εξηγήσεις του στον εισαγγελικό λειτουργό ζήτησε να ενημερωθεί για το περιεχόμενο της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιώργος Σούκουρας προτίθεται την Παρασκευή να καταθέσει υπόμνημα ενώ δεν αποκλείεται να επανέλθει στο εισαγγελικό γραφείο, πιθανότατα της επόμενη εβδομάδα- ίσως την Τρίτη- προκειμένου να απαντήσει σε ερωτήσεις του εισαγγελέα Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου που χειρίζεται την υπόθεση.

Ο δικηγόρος του Λευτέρης Βαλάκος επανέλαβε τον ισχυρισμό του πελάτη του ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα όσα λέγονται και πως όποιες επαφές είχε με στελέχη της Ν.Δ. αφορούσαν ζητήματα των Βορειοηπειρωτών καθώς ο ίδιος δεν ανήκει στο κόμμα.

Ο κ. Βαλάκος υποστήριξε ότι στις επικοινωνίες αλλά και τα μηνύματα που έστειλε ο Γιώργος Σούκουρης στην Βουλευτή των ΑΝΕΛ Στ. Ξουλίδου «μετέφερε απλά την άποψη ενός πολίτη» και τίποτα περισσότερο και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «δημιουργούν θέμα για πολιτικούς λόγους».

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Σούκουρης φέρεται να είναι εκείνος που πρότεινε χρήματα στην βουλευτή των ΑΝΕΛ Σταυρούλα Ξουλίδου για να διαφοροποιηθεί από τη γραμμή του κόμματος της και να ψηφίσει πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μάλιστα, σύμφωνα με τις καταγγελίες της Σταυρούλας Ξουλίδου το ποσό που της «έταξε» ο Γιώργος Σούκουρης ήταν 2 με 3 εκατομμύρια ευρώ. Οι προτάσεις φέρονται να έγιναν τηλεφωνικά αλλά και με μηνύματα μέσω του facebook. Σε αυτά τα μηνύματα γίνεται και αναφορά για χρηματισμό του ανεξάρτητου, πλέον, βουλευτή Παναγιώτη Μελά.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχικές ενδείξεις για την εμπλοκή Σούκουρη ενισχύθηκαν μετά την κατάθεση του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμένου ο οποίος μεταξύ άλλων φέρεται να προσκόμισε στον εισαγγελέα Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου που χειρίζεται την έρευνα ένα βίντεο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από το επίμαχο βίντεο προκύπτει «στενή» σχέση του Γ. Σούκουρη με τη Ν.Δ.